Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ήρεμη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στην Ταϊλάνδη και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ενισχύσουν την συμφιλίωση σε μια χώρα που γνωρίζει την πολιτική βία. Το κόμμα Πούα Τάι ("Για τους Ταϊλανδούς" - PTP), του οποίου ηγείται η αδελφή του πρώην προέδρου Τακσίν Σιναουάτρα, κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της Κυριακής. Τη νίκη του αναγνώρισαν τόσο οι αντίπαλοί του όσο και ο ταϊλανδικός στρατός.

Ο Μπαν αναφέρθηκε στην "υπόσχεση όλων των κομμάτων να σεβαστούν τη βούληση του ταϊλανδικού λαού όπως εκφράστηκε μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας". Ο ΓΓ του ΟΗΕ εξέφρασε την ελπίδα "οι εκλογές αυτές να σηματοδοτήσουν ένα σημαντικό βήμα προς μια πραγματική συμφιλίωση, μια μακροπρόθεσμη σταθερότητα και την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα".

Οι εκλογές διεξήχθησαν ένα χρόνο μετά την κατάληψη της Μπανγκόκ από τα αντικυβερνητικά "κόκκινα πουκάμισα", κυρίως οπαδούς του Σιναουάτρα, ο οποίος ανετράπη το 2006 και ζει από τότε εξόριστος.