current views are: 8

25 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση10:04

Τζεντιλόνι: Είμαστε περήφανοι για τους διασώστες μας – Αν υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν

«Είμαστε περήφανοι για τους διασώστες μας, πρόκειται για υποδειγματικούς πολίτες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

Δημοσίευση 10:04’

«Είμαστε περήφανοι για τους διασώστες μας, πρόκειται για υποδειγματικούς πολίτες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«Είμαστε περήφανοι για τους διασώστες μας, πρόκειται για υποδειγματικούς πολίτες», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι κατά την διάρκεια ομιλίας του στην βουλή της Ρώμης.

«Μιλάμε για έντεκα χιλιάδες άτομα τα οποία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια με στόχο να σώσουν ανθρώπινες ζωές», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «έγινε κάθε προσπάθεια από ανθρώπινης, τεχνικής και οργανωτικής πλευράς για να εντοπισθούν και να σωθούν οι αγνοούμενοι».

Ο Τζεντιλόνι ανέφερε, επίσης, ότι στο ξενοδοχείο Rigopiano δούλεψαν και δουλεύουν διακόσιοι άνθρωποι μέλη των σωστικών συνεργείων.

Σε ό,τι αφορά την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της χώρας, εξήγησε ότι στην φάση σφοδρότερης κακοκαιρίας δημιουργήθηκε πρόβλημα σε 117.000 οικογένειες, αλλά τώρα οι βλάβες έχουν σχεδόν όλες αποκατασταθεί.

«Αν υπήρξαν ευθύνες και καθυστερήσεις, είναι σωστό να εντοπισθούν από τις δικαστικές έρευνες. Η κυβέρνηση δεν φοβάται την αλήθεια», είπε ο Πάολο Τζεντιλόνι.

Τόνισε, όμως, ότι «συμμερίζεται την αναζήτηση της αλήθειας, αλλά όχι την βούληση για αποδιοπομπαίους τράγους και τιμωρούς, διότι η Ιστορία, συχνά, μετατρέπει πολύ γρήγορα τους τιμωρούς σε αποδιοπομπαίους τράγους».


σχετικα αρθρα