current views are: 5

30 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση07:19

Οργανώνεται το Τόκιο απέναντι στην εμπορική πίεση από τις ΗΠΑ

Το Τόκιο προσπαθεί να οργανωθεί όσο το δυνατό καλύτερα, έναντι της κλιμακούμενης εμπορικής πίεσης που ασκεί, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δημοσίευση 07:19’

Το Τόκιο προσπαθεί να οργανωθεί όσο το δυνατό καλύτερα, έναντι της κλιμακούμενης εμπορικής πίεσης που ασκεί, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το Τόκιο προσπαθεί να οργανώσει όσο το δυνατό καλύτερα τη θέση του, έναντι της κλιμακούμενης εμπορικής πίεσης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, προγραμματίζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Toyota Motor Corp, μέσα στην εβδομάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να επισκεφτεί την ιαπωνική πρωτεύουσα τον επόμενο μήνα, για συνομιλίες με τον Άμπε. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να εντοπιστεί στην δρομολόγηση πλαισίου διμερών εμπορικών σχέσεων, αλλά και την αυτοκινητοβιομηχανία.

Δύο πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι ο Άμπε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Toyota, Ακίο Τογιόντα, ενώ το ραντεβού αυτό, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Άμπε το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος, διατύπωσε τη δέσμευσή του για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ ζήτησε τη συνεισφορά της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα (Nikkei business daily) που επικαλέστηκε αξιωματούχους της ιαπωνικής κυβέρνησης.


σχετικα αρθρα