current views are: 11

30 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση15:41

Στα άκρα ο Τραμπ: Δεν θα επιτρέπει την είσοδο στις ΗΠΑ σε όσους αρνούνται να δώσουν για έλεγχο τα κινητά τους

Όπως μεταδίδει το CNN αξιωματούχοι της διοίκησης Τραμπ συζητούν την πιθανότητα να ζητήσουν από ξένους επισκέπτες να αποκαλύψουν όλες τις ιστοσελίδες και όλα τα κοινωνικά δίκτυα που επισκέπτονται, όπως και τις επαφές στα τηλέφωνά τους. Εάν ο ξένος επισκέπτης αρνηθεί, θα του απαγορεύεται η είσοδος.

Δημοσίευση 15:41’

Όπως μεταδίδει το CNN αξιωματούχοι της διοίκησης Τραμπ συζητούν την πιθανότητα να ζητήσουν από ξένους επισκέπτες να αποκαλύψουν όλες τις ιστοσελίδες και όλα τα κοινωνικά δίκτυα που επισκέπτονται, όπως και τις επαφές στα τηλέφωνά τους. Εάν ο ξένος επισκέπτης αρνηθεί, θα του απαγορεύεται η είσοδος.

Εν μέσω του χάους και του μπερδέματος που έχει προκαλέσει στην Ουάσινγκτον η νέα εντολή του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το μεταναστευτικό και τους πρόσφυγες, πηγές αναφέρουν ότι ο διευθυντής πολιτικής στου Λευκού Οίκου Στέφεν Μίλερ μίλησε με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών, Τελωνείων και Μεθοριακής Φρουράς, του Τμήματος Εθνικής Ασφάλειας και άλλους για να τους πληροφορήσει ότι ο Πρόεδρος είναι βαθιά προσηλωμένος στο διοικητικό διάταγμα που εξέδωσε και το κοινό την υποστηρίζει θερμά – παρακινώντας τους να μην τους αποσπάσουν αυτά που περιέγραψε ως υστερικές κραυγές στην τηλεόραση.

Όπως μεταδίδει το CNN, ο Μίλερ επίσης δήλωσε το Σάββατο ότι αξιωματούχοι της διοίκησης Τραμπ συζητούν την πιθανότητα να ζητήσουν από ξένους επισκέπτες να αποκαλύψουν όλες τις ιστοσελίδες και όλα τα κοινωνικά δίκτυα που επισκέπτονται, όπως και τις επαφές στα τηλέφωνά τους. Εάν ο ξένος επισκέπτης αρνηθεί, θα του απαγορεύεται η είσοδος.

Πηγές αναφέρουν στο CNN ότι η ιδέα βρίσκεται ακόμα σε πρωταρχικό στάδιο συζητήσεων. Οι δημοσιεύσεις στα κοινωνικά μέσα που καλούν σε τζιχάντ από τον τρομοκράτη Τασφήν Μαλίκ – που έγιναν με ψευδώνυμο και ισχυρές ρυθμίσεις ιδιωτικότητας – είναι μέρος των συζητήσεων.

Ήδη, ανέφερε το POLITICO τον Δεκέμβρη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ξεκινήσει να ζητά από ξένους επισκέπτες να ανοίξουν οικειοθελώς τους λογαριασμούς τους των κοινωνικών δικτύων. Η διοίκηση Ομπάμα είχε ήδη εγκρίνει αυτή τη διαδικασία για ανθρώπους που βρίσκονταν σε λίστες υπόπτων για τρομοκρατία, είχε αναφέρει η The Intercept το 2014.

Το διάταγμα του Τραμπ απαγορεύει σε κατοίκους επτά χωρών όπου υπάρχει μουσουλμανική πλειοψηφία να εισέλθουν στις ΗΠΑ για τις επόμενες 90 ημέρες και αναστέλλει την υποδοχή όλων των προσφύγων για 120 ημέρες.

Οι μονομερείς ενέργειες του Τραμπ, που εγείραν την οργή των οργανώσεων για τα δικαιώματα του ανθρώπου και οδήγησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε αμερικανικά αεροδρόμια, αντανακλούν την επιθυμία του Προέδρου να υλοποιήσει γρήγορα τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Αλλά, επίσης φέρνουν στο προσκήνιο και τις αδυναμίες μιας διοίκησης που έχει επικεφαλής αξιωματούχους με ελάχιστη εμπειρία στον δημόσιο τομέα.

Το αποτέλεσμα υπήρξε κομφούζιο στα αεροδρόμια ολόκληρης της χώρας το Σάββατο καθώς προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στις νέες οδηγίες. Στη Νέα Υόρκη, δύο Ιρακινοί μήνυσαν την κυβέρνηση μετά τον κράτησή τους στο αεροδρόμιο Τ.Φ. Κένεντυ και άλλοι δέκα επίσης τέθηκαν σε περιορισμό.

Την Κυριακή, ο Τραμπ υπερασπίστηκε το διάταγμά του λέγοντας ότι: «Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε συμπόνοια σε όσους ξεφεύγουν από την καταπίεση αλλά ενόσω θα προστατεύουμε τους πολίτες και τους ψηφοφόρους μας. Δεν πρόκειται για απαγόρευση των Μουσουλμάνων, όπως ανέφεραν ψευδώς τα ΜΜΕ,» πρόσθεσε. «Αυτό δεν έχει να κάνει με τη θρησκεία – έχει να κάνει με την τρομοκρατία και τη διατήρησης της ασφάλειας στη χώρας μας.»

Είπε ότι η πρώτη του προτεραιότητα «θα είναι πάντα να προστατεύω και να υπηρετώ τη χώρα, αλλά ως Πρόεδρος θα βρω τρόπους να βοηθήσω όλους όσους υποφέρουν.»


σχετικα αρθρα