current views are: 8

31 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση08:16

Θαυμαστής της Λεπέν και του Τραμπ ο συλληφθείς για την τρομοκρατική επίθεση στο Κεμπέκ

Ενεργός σε ακροδεξιούς κύκλους, και θαυμαστής της Μαρίν Λεπέν και του Τραμπ ήταν ο 27χρονος Αλεξάντρ Μπισονέτ.

Δημοσίευση 08:16’

Ενεργός σε ακροδεξιούς κύκλους, και θαυμαστής της Μαρίν Λεπέν και του Τραμπ ήταν ο 27χρονος Αλεξάντρ Μπισονέτ.

Ενεργός σε ακροδεξιούς κύκλους, και θαυμαστής της Μαρίν Λεπέν, και του κόμματός της Εθνικό Μέτωπο ήταν ο 27χρονος Αλεξάντρ Μπισονέτ, που συνελήφθη στο Κεμπέκ και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την επίθεση στο τέμενος, που είχε ως αποτέλεσμα έξι μουσουλμάνοι να χάσουν τη ζωή τους.

Ο 27χρονος είχε εκδηλώσει στο προφίλ του στο Facebook την υποστήριξή του στη Λεπέν και τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν γνωστός σε αυτούς που παρακολουθούν ομάδες εξτρεμιστών στο Κεμπέκ.

Εξάλλου, ο συλληφθείς, ήταν υποστηρικτής της Generation Nationale, μιας ομάδας που τάσσεται κατά της πολυπολιτισμικότητας. Οπως ανακοίνωσαν οι αρχές ο Μπισονέτ δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία. Στη σελίδα του στο Facebook ο ύποπτος εμφανίζεται να είναι ντυμένος ως δόκιμος στο στρατό.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Φιλίπ Κουιγιάρ χαρακτήρισαν την επίθεση τρομοκρατική πράξη, η οποία έρχεται, μάλιστα, σε περίοδο μεγάλης έντασης μετά την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το τελευταίο διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.


σχετικα αρθρα