Η βρετανική εφημερίδα ταμπλόιντ The News of the World, η οποία ανήκει στον μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοκ, βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο ενός σκανδάλου καθώς κατηγορείται ότι το 2002 υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα μίας νεκρής έφηβης.
"Η σύγχυση προστίθεται στην τραγωδία όταν μαθαίνει κανείς ότι η The News of the World (NotW) δεν έδειξε ίχνος ανθρωπιάς σε μία τόσο τραγική στιγμή", δήλωσε ο Μαρκ Λιούις δικηγόρος της οικογένειας της Μίλι Ντάουλερ, μαθήτριας 13 ετών που απήχθη και δολοφονήθηκε, της οποίας τα τηλεφωνικά μηνύματα υπέκλεψε η εφημερίδα.

"Είναι επονείδιστο ότι ήταν έτοιμοι να δράσουν με έναν τόσο αποτρόπαιο τρόπο, κάτι που θα μπορούσε να παρακωλύσει την αστυνομική έρευνα και να δώσει ψεύτικες ελπίδες", πρόσθεσε ο Λιούις ανακοινώνοντας ότι οι γονείς της Ντάουλερ κατέθεσαν μήνυση εναντίον της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που εργαζόταν για την NotW υπέκλεψε τηλεφωνικά μηνύματα της Μίλι Ντάουλερ μετά την εξαφάνισή της και την ώρα που η αστυνομία την αναζητούσε.

Ο ντετέκτιβ φέρεται επίσης να έσβησε κάποια μηνύματα για να υπάρχει χώρος στον τηλεφωνητή της, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι η έφηβη ήταν ζωντανή.

Ο δολοφόνος της Μίλι, που έχει κατηγορηθεί για ακόμη έξι επιθέσεις, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτές οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον της NotW ανάγκασαν ακόμη και τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να αναφερθεί στο θέμα. "Αν (οι κατηγορίες) είναι αληθινές πρόκειται για μία πραγματικά αποτρόπαια πράξη", δήλωσε από το Αφγανιστάν όπου επισκέπτεται τα βρετανικά στρατεύματα. "Αυτό που διάβασα στις