current views are: 4

1 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση09:38

Γερμανία: Σύλληψη Τυνήσιου, υπόπτου για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης

Εφόδους σε 54 σπίτια, επιχειρήσεις και τεμένη στη Φραγκφούρτη και σε άλλες πόλεις στο κρατίδιο της Έσσης στη δυτική Γερμανία πραγματοποίησαν περισσότεροι από 1.100 αστυνομικοί 

Δημοσίευση 09:38’

Εφόδους σε 54 σπίτια, επιχειρήσεις και τεμένη στη Φραγκφούρτη και σε άλλες πόλεις στο κρατίδιο της Έσσης στη δυτική Γερμανία πραγματοποίησαν περισσότεροι από 1.100 αστυνομικοί 

Εφόδους σε 54 σπίτια, επιχειρήσεις και τεμένη στη Φραγκφούρτη και σε άλλες πόλεις στο κρατίδιο της Έσσης στη δυτική Γερμανία, πραγματοποίησαν περισσότεροι από 1.100 αστυνομικοί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Από τις γερμανικές Αρχές συνελήφθη ένας Τυνήσιος, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος ότι σχεδίαζε επίθεση, όπως ανακοινώθηκε.

Ο 36χρονος Τυνήσιος είναι ύποπτος για στρατολόγηση υπερ του Ισλαμικού Κράτους στη Γερμανία από τον Αύγουστο 2015 και για συγκρότηση δικτύου υποστηρικτών με στόχο την πραγματοποίηση τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα Φραγκφούρτης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία πραγματοποίησε τις εφόδους στην Φραγκφούρτη, το Όφενμπαχ, το Ντάρμσταντ, το Λίμπεργκ και το Βισμπάντεν καθώς και σε κάποιες άλλες περιοχές. Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες σχετικά με 16 υπόπτους ηλικίας από 16 ως 46, περιλαμβανομένου του συλληφθέντος.

Τα σχέδια επίθεσης βρίσκονταν ακόμη σε αρχικό στάδιο και δεν υπήρχε σαφής στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα.

Ο Πέτερ Μπόιτ, υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Έσσης, δήλωσε ότι δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος: “Δεν ήταν αποτροπή για επικείμενη επίθεση –μάλλον οι δυνάμεις ασφαλείας της Έσσης επενέβησαν εγκαίρως για να προστατεύσουν τους πολίτες από την απειλή να πάθουν κακό”.

Ο Μπόιτ πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις εφόδους κατάφεραν να “διαλύσουν ένα εκτενές σαλαφιστικό δίκτυο”.

Ο σαλαφισμός είναι ένα υπερσυντηρητικό παρακλάδι του σουνιτικού ισλάμ. Οι εισαγγελείς στη Φραγκφούρτη πρόκειται να δώσουν συνέντευξη Τύπου σε λίγη ώρα.

Χθες Τρίτη, η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες στο Βερολίνο, οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι για διασυνδέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και φέρεται ότι σχεδίαζαν να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή για να εκπαιδευτούν σε στρατόπεδα.

πηγή φωτό: Reuters


σχετικα αρθρα