current views are: 9

1 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση15:15

Μέι: Λάθος το διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες – Δεν ήμουν ενήμερη

«Λάθος που σπέρνει τη διχόνοια» χαρακτηρίζει η βρετανή πρωθυπουργός το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. 

Δημοσίευση 15:15’

«Λάθος που σπέρνει τη διχόνοια» χαρακτηρίζει η βρετανή πρωθυπουργός το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. 

«Λάθος που σπέρνει τη διχόνοια» χαρακτηρίζει η βρετανή πρωθυπουργός το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ

Μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, η Τερέζα Μέι όταν ρωτήθηκε γιατί δεν αντέδρασε άμεσα μετά την υπογραφή του διατάγματος, την περασμένη Παρασκευή, ανέφερε ότι η κυβέρνησή της θεωρεί «σαφέστατα ότι το διάταγμα του προέδρου Τραμπ είναι λάθος».

«Θεωρούμε ότι προκαλεί διαμάχες και είναι ένα λάθος», επέμεινε.

«Αν με ρωτάει αν είχα ενημερωθεί εκ των προτέρων ότι το διάταγμα θα επηρέαζε τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, η απάντηση είναι όχι. Αν ρωτάει αν ήμουν ενήμερη για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η απάντηση είναι ότι όλοι ήμασταν επειδή ο πρόεδρος Τραμπ είχε πει ότι θα το έκανε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του», είπε σε άλλο σημείο η πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, πιεζόμενη από τους δημοσιογράφους που την συνόδευαν στο ταξίδι της στην Τουρκία, η Μέι είχε αρνηθεί αρχικά να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ. Μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε, η Ντάουνινγκ Στριτ εξέδωσε τελικά μια ανακοίνωση, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, αναφέροντας ότι η πρωθυπουργός «δεν συμφωνεί» με την προσέγγιση του Τραμπ στο ζήτημα.


σχετικα αρθρα