Με μεγάλη ένταση έγινε η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Αυστραλού Πρωθυπουργού Μάλκολμ Τέρνμπουλ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post ο Τραμπ μάλιστα του έκλεισε το τηλέφωνο λέγοντάς του: «Αυτή δεν είναι "καλή μέρα", φίλε», χρησιμοποιώντας την αγαπημένη, καθημερινή έκφραση των Αυστραλών, το «mate». 

H τηλεφωνική συνομιλία ήταν καθορισμένη να διαρκέσει τουλάχιστον μία ώρα, αλλά ο Τραμπ είχε άλλα σχέδια και αποφάσισε να την λήξει είκοσι λεπτά νωρίτερα!

Η ένταση της κουβέντας προκλήθηκε καθώς ο Αυστραλός Πρωθυπουργός είχε υπογράψει συμφωνία με τον Μπαράκ Ομπάμα να δεχθούν οι ΗΠΑ 1.250 χιλιάδες μετανάστες από τα κέντρα κράτησης της Αυστραλίας. Μάλιστα ο Τραμπ του είπε πως αυτή η συμφωνία είναι η χειρότερη όλων των εποχών.

«Το πιστεύετε; Η διοίκηση Ομπάμα υπέγραψε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία!» σημείωσε ο Τραμπ στο twitter μετά το επεισοδιακό τηλεφώνημα. 

H Washington Post αναφέρει πως ο Τραμπ είπε στον Τέρνμπουλ πως με την συμφωνία αυτή, οι Αυστραλοί ουσιαστικά "εξάγουν" στις ΗΠΑ "τους επόμενους βομβιστές της Βοστώνης".

«Με σκοτώνεις πολιτικά», είπε ακόμα ο Αμερικανός πρόεδρος στον Τέρνμπουλ και η συνομιλία σταμάτησε.