Η τρέχουσα τουριστική περίοδος σηματοδοτεί τη χειρότερη χρονιά για τον τουρισμό της Τυνησίας από τις αρχές της δεκαετίας του 1950, όπως ανακοίνωσε σήμερα στην Τύνιδα ο διευθυντής του εθνικού γραφείου τουρισμού της χώρας, εκτιμώντας ότι από την αρχή της χρονιάς χάθηκαν 3.000 θέσεις εργασίας.
"Είναι η πιο δύσκολη χρονιά από τότε που ξεκίνησε ο τουρισμός στην Τυνησία", δήλωσε ο Χαμπίμπ Άμαρ. Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Τυνησία το πρώτο εξάμηνο του 2011 μειώθηκε κατά 39%, ενώ οι διανυκτερεύσεις και τα έσοδα από τον τουρισμό έχουν μειωθεί στο μισό (53% και 51% αντίστοιχα).

Ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το 7% του ΑΕΠ της Τυνησίας και στον τομέα αυτό απασχολούνται περίπου 400.000 άνθρωποι. "Οι κρατήσεις για το δεύτερο εξάμηνο έχουν μειωθεί (κατά 52%)", πρόσθεσε ο Άμαρ επισημαίνοντας ότι "έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στα ταξίδια της τελευταίας στιγμής".

Εντωμεταξύ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε φυλακή της Τυνησίας σε μία προσπάθεια να δραπετεύσουν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ασθενοφόρα έσπευσαν στη φυλακή στην πόλη Γκασρίν, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τύνιδας, για να μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες στα τοπικά νοσοκομεία.

"Η πυρκαγιά προκλήθηκε από μία απόπειρα απόδρασης αρκετών κρατούμενων, οι οποίοι έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι", ανακοίνωσε το υπουργείο. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν οι κρατούμενοι κατάφεραν να αποδράσουν.