ΔΙΕΘΝΗ

Σίριαλ στην Πάφο έγιναν… παπάς και παπαδιά

Δημοσίευση 4 Φεβρουαρίου 2017, 12:01 / Ανανεώθηκε 4 Φεβρουαρίου 2017, 12:05
Σίριαλ στην Πάφο έγιναν… παπάς και παπαδιά
Facebook Twitter Whatsapp

Στο… δικαστήριο οδήγησε η παπαδιά τον τον σύζυγό της, ιερέα στην Επαρχία Πάφου, ο οποίος φέρεται να είχε χειροδικήσει σε βάρος της στο παρελθόν.

Στο… δικαστήριο οδήγησε η παπαδιά τον τον σύζυγό της, ιερέα στην Επαρχία Πάφου στην Κύπρο, ο οποίος φέρεται να είχε χειροδικήσει σε βάρος της στο παρελθόν.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Πολίτης οι καταγγελίες της παπαδιάς εναντίον του παπά χρονολογούνται, πλην όμως στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετά την πάροδο μερικών ημερών αποσύρονταν από την καταγγελούσα. Ωστόσο μια από αυτές έφθασε τελικά, ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου το οποίο της επιλήφθηκε την περασμένη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου του 2017.

Στο δικαστήριο παρουσιάσθηκαν τόσο ο ιερέας όσο και η πρεσβυτέρα. Όμως και πάλι η παπαδιά άλλαξε γνώμη και ανέφερε στον δικαστή ότι επιθυμεί να αποσύρει τα όσα κατήγγειλε σε βάρος του ιερωμένου-συζύγου της. Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικαστή, ο οποίος της υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να απασχολεί ασκόπως το δικαστήριο. Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετές εκ των καταγγελιών της πρεσβυτέρας δεν έγιναν στην Αστυνομία, αλλά στο επαρχιακό γραφείο του τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας.

Την όλη υπόθεση παρακολουθεί διακριτικά και η οικεία μητρόπολη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να παρέμβει, αφού από τη μια γίνονται οι καταγγελίες και από την άλλη αποσύρονται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι τρέχει στις σχέσεις μεταξύ του ζευγαριού.

Από... ζήλια

Λέγεται από το περιβάλλον του παπά ότι η πρεσβυτέρα τον ζηλεύει γιατί είναι δραστήριος κοινωνικά (κυκλοφορεί καλοντυμένος με σύγχρονα αξεσουάρ, SUV αμάξι, μπριγιαντίνη στο μαλλί κ.λπ.), ενώ παρουσιάζεται και κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό σύμφωνα με το οποίο η παπαδιά αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα ψυχικής υγείας.

Από την πλευρά της πρεσβυτέρας διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι, ο παπάς είναι φωνακλάς, συμπεριφέρεται βίαια και κατά καιρούς «σήκωσε και χέρι», αλλά για χάρη των παιδιών και της οικογένειας η ίδια δεν εμμένει μέχρι τέλους στις καταγγελίες της. Όπως και να έχουν τα πράγματα, η πιο πάνω ιστορία συζητείται εδώ και καιρό σε σύμπλεγμα κοινοτήτων της Πάφου, διανθισμένη με κάθε λογής ισχυρισμούς, όπως το ότι ο παπάς διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις ή ότι η πρεσβυτέρα τον «έπιασε στα πράσα» και οι καταγγελίες της γίνονται στο πλαίσιο της εκδίκησης. Αν και τα τελευταία ίσως να μην ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα, το βέβαιο είναι ότι η επεισοδιακή σχέση του παπά και της πρεσβυτέρας απασχολεί την περιοχή, σε τέτοιον βαθμό, που τα σενάρια δίνουν και παίρνουν.