current views are: 6

8 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση10:06

Σάλος στη Ινδία με σχολικό βιβλίο που προτείνει να σκοτώσουν ένα γατάκι για πείραμα

Προκαλέστε ασφυξία σε ένα γατάκι, προτείνει ένα σχολικό εγχειρίδιο στους Ινδούς μαθητές και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. 

Δημοσίευση 10:06’

Προκαλέστε ασφυξία σε ένα γατάκι, προτείνει ένα σχολικό εγχειρίδιο στους Ινδούς μαθητές και έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις. 

Σάλο έχει προκαλέσει στην Ινδία ένα σχολικό βιβλίο το οποίο συμβουλεύει τους μαθητές να προκαλέσουν ασφυξία σε ένα γατάκι στο πλαίσιο ενός επιστημονικού πειράματος.

Το σχολικό εγχειρίδιο, το οποίο χρησιμοποιείται σε εκατοντάδες ιδιωτικά σχολεία της Ινδίας, προτείνει στους μαθητές να τοποθετήσουν ένα γατάκι σε ένα κουτί στο οποίο έχουν ανοίξει τρύπες και ένα άλλο γατάκι σε ένα κουτί χωρίς τρύπες, προκειμένου να τους διδάξει τη σημασία του οξυγόνου για τα θηλαστικά.

«Βάλτε ένα μικρό γατάκι σε κάθε κουτί. Κλείστε τα κουτιά. Μετά από λίγη ώρα, ανοίξτε τα. Τι βλέπετε; Το γατάκι που βρίσκεται στο κουτί που δεν έπαιρνε αέρα είναι νεκρό», εξηγεί το κείμενο.

Υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων επεσήμαναν ότι πολλά σχολεία έχουν ήδη αποσύρει το εγχειρίδιο. Επίσης έλαβαν τη διαβεβαίωση από τον εκδότη του βιβλίου ότι το πείραμα αυτό θα αποσυρθεί από την επόμενη έκδοση.

«Ίσως είναι χαζό, αλλά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών και ζώων προτείνοντάς τους μια τέτοια εμπειρία», δήλωσε η Βίντχι Μάτα εκπρόσωπος της ένωση ινδικών οργανώσεων προστασίας των ζώων. Πάντως η Μάτα πρόσθεσε ότι, απ’ όσο γνωρίζει, δεν υπάρχουν μαθητές που να έχουν κάνει το πείραμα.

Τα σχολικά εγχειρίδια της Ινδίας συχνά βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου εξαιτίας των σοβαρών λαθών που περιλαμβάνουν ή του αμφιλεγόμενου περιεχομένου τους.


σχετικα αρθρα