current views are: 2

9 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση07:19

Σύμβουλος του Ερντογάν συνδέει την ένταση στο Αιγαίο με την απόφαση μη έκδοσης των οκτώ

Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχετίζεται άμεσα με την απόφαση να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία.

Δημοσίευση 07:19’
Καλίν

Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχετίζεται άμεσα με την απόφαση να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία.

Ότι η ένταση στις ελληνοτουρικές σχέσεις σχετίζεται άμεσα με την απόφαση να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί στην Τουρκία παραδέχθηκε ευθέως χθες το βράδυ ο στενός συνεργάτης του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV ο Καλίν, ερωτώμενος αν η ένταση θα επηρεάσει και το κυπριακό απάντησε ότι «δυστυχώς για μένα είναι λάθος ακόμη και να τους λέμε ‘πραξικοπηματίες στρατιωτικούς. Η μη έκδοση αυτών των ένστολων τρομοκρατών πραγματικά δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τουρκία».

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είπε ότι η Τουρκία έκανε τα βήματα που έπρεπε να κάνει και ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού εκεί δεν ήταν ποτέ εναντίον της Ελληνοκυπριακής πλευράς. «Είναι μια βαλβίδα ασφαλείας αυτού του νησιού και των πιθανών εξωτερικών απειλών. Η διατήρησή του είναι σημαντική και από δω και πέρα ιδιαίτερα για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε.

Τέλος, όσον αφορά το αν η απόφαση για τους οκτώ θα επηρεάσει και τη συμφωνία επανεισδοχής ο Καλίν είπε  ότι σε ένα σημείο θα έρθει και αυτό στην ατζέντα ασφαλώς. «Αυτή η συμφωνία ήταν μια συμφωνία που έγινε για τους πρόσφυγες ανεξάρτητα από αυτό. Δυστυχώς οι Ευρωπαίοι έμειναν και πάλι στην ίδια τάξη. Η ασφάλεια της Τουρκίας είναι και ασφάλεια της Ευρώπης, αυτό πρέπει να καταλάβουν», ανέφερε.


σχετικα αρθρα