ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Δεν προβλέπεται θέση στην κυβέρνηση για τον Τακσίν Σιναουάτρα

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 11:30 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ταϊλάνδη: Δεν προβλέπεται θέση στην κυβέρνηση για τον Τακσίν Σιναουάτρα
Facebook Twitter Whatsapp
H μέλλουσα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα διέψευσε σήμερα φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο αδελφός της, εξόριστος πρώην πρωθυπουργός Τακσίν, θα αναλάμβανε μια θέση στην κυβέρνησή της.
H μέλλουσα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα διέψευσε σήμερα φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο αδελφός της, εξόριστος πρώην πρωθυπουργός Τακσίν, θα αναλάμβανε μια θέση στην κυβέρνησή της. Ο ταϊλανδικός Τύπος γράφει σήμερα για έναν πιθανό διορισμό του Τακσίν ως εμπορικού ακολούθου, μια θέση για την προώθηση των εξαγωγών που θα τού επέτρεπε να ταξιδεύει ελεύθερα σε όλο τον κόσμο πριν από μια πιθανή επιστροφή του στη Μπανγκόκ.

«Δεν είναι αλήθεια», δήλωσε ο Γινγκλάκ. «Δεν υπάρχει θέση για τον Τακσίν. Είναι μόνο για να προσφέρει ηθική υποστήριξη και συμβουλές».

«Ο Τακσίν είναι στο εξωτερικό και δεν έχει την πρόθεση να αποσπάσει κάποια πολιτική θέση. Θέλει απλώς την εθνική συμφιλίωση», επέμεινε η μικρότερη αδελφή του δισεκατομμυριούχου διαψεύδοντας επίσης φήμες για υπουργικές θέσεις που αποδίδονταν στον Τακσίν.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης Πουέα Τάι του οποίου ηγείται ντε φάκτο ο Τακσίν από το Ντουμπάι, κατήγαγε συντριπτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής αφήνοντας πίσω το Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα.

Το Πουέα Τάι ετοιμάζεται στο εξής να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με ακόμη τέσσερα μικρότερα κόμματα.

Το κόμμα είχε ζητήσει στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας να δοθεί αμνηστία στους πολιτικούς που έχουν καταδικαστεί και τα αποτελέσματα της Κυριακής τροφοδότησαν τις φήμες για επιστροφή του Τακσίν στην Ταϊλάνδη, μια προοπτική που μπορεί να πυροδοτήσει ένταση στη χώρα.

Ο Τακσίν, πρώην μεγιστάνας των Τηλεπικοινωνιών ο οποίος ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2006, ζεί εξόριστος για να μην καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για οικονομικές ατασθαλίες ενώ διώκεται για τρομοκρατία για την φερόμενη υποστήριξή του στις διαδηλώσεις κατά του Αμπίσιτ την άνοιξη του 2010 κατά τις οποίες τουλάχιστον 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν.