current views are: 4

11 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση21:30

Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση η πρωθυπουργός της Πολωνίας μετά το τροχαίο

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο παραμένει στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε την Παρασκευή αλλά βρίσκεται σε “καλή” και “σταθερή” κατάσταση

Δημοσίευση 21:30’

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο παραμένει στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε την Παρασκευή αλλά βρίσκεται σε “καλή” και “σταθερή” κατάσταση

Η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο παραμένει στο νοσοκομείο μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε την Παρασκευή αλλά βρίσκεται σε “καλή” και “σταθερή” κατάσταση, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, αρνούμενος να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μετά από σύγκρουση με ένα μικρό Fiat 600, που οδηγούσε ένας 21χρονος, το βράδυ της Παρασκευής στο Οσβιέτσιμ, η πρωθυπουργική λιμουζίνα ξέφυγε από την πορεία της και προσέκρουσε σε ένα δέντρο.

Η Σίντλο υποβλήθηκε αρχικά σε εξετάσεις σε τοπικό νοσοκομείο και αργά τη νύχτα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο της Βαρσοβίας.

Η κατάσταση της πρωθυπουργού “είναι σταθερή (…) Μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά της” είπε στους δημοσιογράφους ο Ράφαλ Μπότσενεκ, χωρίς όμως να πει σε τι εξετάσεις υποβλήθηκε η 53χρονη Σίντλο. Δεν διευκρίνισε επίσης αν η πρωθυπουργός θα προεδρεύσει την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο.

“Αισθάνεται καλά, αν και δεν της είναι καθόλου εύκολο, αφού ενεπλάκη σε ατύχημα”, πρόσθεσε. Στο νοσοκομείο βρίσκεται υπό παρακολούθηση και το πότε θα πάρει εξιτήριο θα εξαρτηθεί από τους γιατρούς.

Ο οδηγός του πρωθυπουργικού οχήματος και ένας σωματοφύλακας της Σίντλο τραυματίστηκαν επίσης και νοσηλεύονται. Ο ένας από τους δύο άνδρες φέρει σοβαρά τραύματα στα πόδια.

 


σχετικα αρθρα