current views are: 7

15 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση08:00

Συνελήφθη μια γυναίκα και ένας οδηγός ταξί για την υπόθεση δολοφονίας του αδερφού του Κιμ Γιονγκ Ουν

Στην πρώτη σύλληψη για την υπόθεση δολοφονίας του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιόνγκ Ναμ

Δημοσίευση 08:00’

Στην πρώτη σύλληψη για την υπόθεση δολοφονίας του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιόνγκ Ναμ

Συνελήφθη μία γυναίκα από τη Μιανμάρ στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το μαλαισιανό πρακτορείο Bernama.

Η γυναίκα συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ήταν μόνη της την ώρα της σύλληψης και είχε διαβατήριο του Βιετνάμ.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες. Στο μεταξύ νεκροτομή αναμένεται να γίνει σήμερα στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος φέρεται να δολοφονήθηκε μυστηριωδώς στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ τη Δευτέρα.

Ο 45χρονος, μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ που ζούσε επί χρόνια αυτοεξόριστος, φαίνεται ότι δηλητηριάστηκε από δύο γυναίκες, οι οποίες διέφυγαν με ταξί. Κάποια μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δηλητηριασμένη βελόνα, ενώ άλλα για ένα υγρό που ρίχθηκε στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Ο φόνος αυτός, λίγες ημέρες πριν από τους εορτασμούς στη Βόρεια Κορέα για τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ Ιλ, παρουσιάστηκε από τη Σεούλ ως απόδειξη «της βαρβαρότητας και της απάνθρωπης φύσης» του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Από την πλευρά της η αστυνομία της Μαλαισίας εξετάζει κυρίως το βίντεο από το κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα του αεροδρομίου για να καταλάβει τι συνέβη τη Δευτέρα το πρωί.

«(Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ) δήλωσε στο προσωπικό στη είσοδο του χώρου αναχωρήσεων ότι κάποιος τον άρπαξε από πίσω από το πρόσωπο και τον ανάγκασε να εισπνεύσει ένα υγρό», δήλωσε ο Φάντζιλ Άχματ διοικητής της αστυνομίας, σύμφωνα με τη μαλαισιανή εφημερίδα The Star.

«Ζήτησε βοήθεια αμέσως και διακομίστηκε στην κλινική του αεροδρομίου. Εκείνη την ώρα είπε ότι πόναγε το κεφάλι του και ότι αισθανόταν ότι θα λιποθυμήσει», πρόσθεσε. «Στην κλινική υπέστη καρδιακή προσβολή. Τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και ο θάνατός του επήλθε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο της Πουτρατζάγια», εξήγησε ο Άχμαντ.

Σήμερα η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομίας στο νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου οι ιατροδικαστές θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου του.

Το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Ένωσης επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός είναι ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος κάποτε παρουσιαζόταν ως διάδοχος του πατέρα του.

Συνελήφθη ένας οδηγός ταξί

Σύμφωνα με την Telegraph συνελήφθη ένας 30χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος φαίνεται στο βιντεοσκοπικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, να έχει πάρει με το όχημά του τις δύο γυναίκες που φέρονται να έχουν δολοφονήσει τον Κιμ Γιόνγκ Ναμ.

Μάλιστα ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε:

«Έχουμε ήδη κοιτάξει μέσα από το βίντεο, ως εκ τούτου, καταφέραμε να συλλάβει τον οδηγό ταξί ο οποίος είχε επιβιβάσει τις δύο γυναίκες που πραγματοποίησαν την δολοφονία». 


σχετικα αρθρα