ΔΙΕΘΝΗ

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας η μήνυση της Μπανόν κατά του Στρος-Καν

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2011, 15:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας η μήνυση της Μπανόν κατά του Στρος-Καν
Facebook Twitter Whatsapp
Η μήνυση για απόπειρα βιασμού που κατέθεσε η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν «μελετάται» από τις εισαγγελικές αρχές του Παρισιού, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.
Η μήνυση για απόπειρα βιασμού που κατέθεσε η Γαλλίδα συγγραφέας Τριστάν Μπανόν σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν «μελετάται» από τις εισαγγελικές αρχές του Παρισιού, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή. Η εισαγγελία μπορεί να αποφασίσει να διατάξει προκαταρκτική εξέταση, να ξεκινήσει την ποινική διαδικασία αναθέτοντας την υπόθεση σε δικαστές ή να θέσει στο αρχείο τη μήνυση. Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για το πότε πρέπει να ληφθεί η μία ή η άλλη απόφαση.

Η μήνυση της 32χρονης γυναίκας κατατέθηκε την Τρίτη. Σε αυτήν η Μπανόν ισχυρίζεται ότι ο Στρος-Καν της επιτέθηκε το 2003 ενώ του έπαιρνε συνέντευξη.

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία και οι συνήγοροί του προειδοποίησαν ότι θα καταθέσουν με τη σειρά τους μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση μόλις ενημερωθούν για το περιεχόμενο της αγωγής της Μπανόν.

Σημειώνεται ότι η Μπανόν είναι φίλη της κόρης του Στρος-Καν και βαφτισιμιά της δεύτερης συζύγου του.