Το υπουργείο Ηλεκτρικής Ενέργειας του Ιράκ συνήψε σήμερα συμφωνία με τον γερμανικό οίκο MBH, αξίας 625 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ, για την κατασκευή και θέση σε λειτουργία περίπου σε ένα χρόνο από σήμερα πέντε μεγάλων μονάδων καθεμιά από τις οποίες θα παράγει 100 Μέγαβατ.
Με το ηλεκτρικό ρεύμα που θα παράγεται στο πέρας της κατασκευής των παραγωγικών μονάδων, θα ηλεκτροδοτηθεί όλη η περιοχή της επαρχίας Νινίβ, στο βόρειο Ιράκ, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μούσαμπ αλ Μουντάρες. Προσφάτως με τον καναδικό όμιλο Capgent συνήφθη συμβόλαιο αξίας 1,66 δισ. δολαρίων.

Προβλέπει την κατασκευή 10 παραγωγικών μονάδων για την περιοχή της επαρχίας Αλ Ανμπάρ στο κεντρικό Ιράκ, ισχύος η καθεμία επίσης 100 Μέγαβατ. Τον Μάιο φέτος συνήφθη μία τρίτη συμφωνία συνολικής αξίας 2,76 δισ.δολαρίων ΗΠΑ με τον νοτιοκορεατικό όμιλο STX Heavy industries.

Σε εφαρμογή της, πρόκειται να κατασκευαστούν 25 ντηζελοκίνητες γεννήτριες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, που θα ηλεκτροδοτήσουν το νότιο Ιράκ. Συνολικώς, έως το καλοκαίρι του 2012, προγραμματίζεται στο Ιράκ να παράγονται επιπλέον 2,5 χιλιάδες μεγαβάτ, τόνισε στη Βαγδάτη ο Μούσαμπ αλ Μουντάρες.
TAGS