current views are: 5

20 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση10:47

Politico: Η Ελλάδα, τελικά, θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών

Το ελληνικό ζήτημα είναι ξανά στο προσκήνιο, γράφει η αμερικανική ιστοσελίδα «Politico», επικαλούμενη δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την δεινή κατάσταση

Δημοσίευση 10:47’

Το ελληνικό ζήτημα είναι ξανά στο προσκήνιο, γράφει η αμερικανική ιστοσελίδα «Politico», επικαλούμενη δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την δεινή κατάσταση

Το ελληνικό ζήτημα είναι ξανά στο προσκήνιο, γράφει η αμερικανική ιστοσελίδα «Politico», επικαλούμενη δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Το δημοσίευμα του Politico, τιτλοφορείται «Γιατί είναι ασφαλές να αγνοήσετε την Ελλάδα». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα διεθνή μέσα που μιλούν για την Ελλάδα και προειδοποιούν για μια επικείμενη καταστροφή, ενώ έχει επιστρέψει το σενάριο του Grexit. «Η Ελλάδα είναι μία βόμβα στα θεμέλια της ΕΕ» έγραφαν την προηγούμενη εβδομάδα οι New York Times.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Politico, «ναι, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία φάση ζωής ή θανάτου με τους πιστωτές της να μην αποδεσμεύουν την επόμενη δόση του πακέτου διάσωσης μέχρι η Αθήνα να συμφωνήσει σε περισσότερες μεταρρυθμίσεις. Ναι, αν η Ελλάδα δεν πάρει τα χρήματα, δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της, κάτι που θα οδηγήσει… ένας θεός ξέρει σε τι. Και ναι, τα ελληνικά ομόλογα καταρρέουν για άλλη μια φορά, καθώς οι επενδυτές γίνονται νευρικοί».

Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, «αφού εάν υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο έχει αποδείξει η Ελλάδα στο πέρασμα των χρόνων είναι ότι ανεξάρτητα με το πόσο σκληρές είναι οι διαπραγματεύσεις, τελικά θα υποχωρήσει στις απαιτήσεις των δανειστών».

Σε όλη τη διάρκεια των μνημονίων της Ελλάδας υπήρξαν αμέτρητα σημεία διαφωνίας, στιγμές που φάνηκε ότι οι Ευρωπαίοι “έσωσαν” την Ελλάδα από τη βέβαιη κατάρρευση. Όμως δεν έχει σημασία πόσο άσχημα αποδείχτηκαν τα πράγματα, καθώς οι Ευρωπαίοι με κάποιο τρόπο κατάφεραν να αποτρέψουν την καταστροφή, συνήθως την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με το Politico.

 

 


σχετικα αρθρα