Το αιγυπτιακό στρατοδικείο άνοιξε έρευνα για τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ σχετικά με παράνομες επιτροπές που αναλάμβαναν να συνάψουν συμβόλαια για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως ανακοίνωσε σήμερα μία στρατιωτική πηγή.

Για την ίδια υπόθεση ερευνάται επίσης ο πρώην πρόεδρος της γερουσίας Σαφουάτ αλ Σέριφ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ ελ Αντλι και ένας επιχειρηματίας που πρόσκειται στον Μουμπάρακ, ο Χουσέιν Σάλεμ.

Το αίτημα για έρευνα είχε αρχικά διατυπωθεί από την πολιτική δικαιοσύνη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην στρατιωτική δικαιοσύνη εξαιτίας της φύσης της υπόθεσης.

Ο 83χρονος Μουμπάρακ νοσηλεύεται από τις 13 Απριλίου στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ, καθώς υπέστη καρδιακή κρίση κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του. Η δίκη του, καθώς και αυτή των γιων του, Αλαά και Γκαμάλ, έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου. Εάν κριθεί ένοχος ενδέχεται να του επιβληθεί η θανατική ποινή, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντελ Αζίλ αλ-Γκουίντι.