Ο εισαγγέλέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, ανακοίνωσε πως οι διώξεις για σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν παραμένουν και απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από την υπόθεση όπως ζήτησε ο Κένεθ Τόμσον συνήγορος της γυναίκας που κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για σεξουαλική επίθεση. Ο Τόμσον στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα Σάιρους Βανς του ζητεί να παραιτηθεί και κατηγορεί το γραφείο του ότι ευθύνεται για «συνεχείς και επιζήμιες διαρροές» στα μέσα ενημέρωσης την περασμένη εβδομάδα, με στόχο «να αμαυρώσουν την υπόληψη του θύματος».

Ο συνήγορος της 32χρονης καμαριέρας από την Γουινέα κάνει επίσης λόγο «για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων» ανάμεσα στον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ και την κατηγορούσα αρχή, εξαιτίας του γεγονότος ότι μια από τους συνεργάτες που εισαγγελέα είναι παντρεμένη με έναν από τους συνηγόρους του Στρος-Καν.

Η εφημερίδα New York Times είχε αναφερθεί στη σχέση αυτή, διευκρινίζοντας πως η γυναίκα αυτή, η Κάρεν Φρίντμαν Ανιφίλο ενημέρωσε τον Σάιρους Βανς όταν ο σύζυγός της Μαρκ Ανιφίλο έμαθε πως θα εργαστεί για λογαριασμό του Στρος-Καν.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του με το περιεχόμενο της επιστολής και αρνήθηκε να αποσυρθεί από την υπόθεση.

ΝΥ Τimes: Δεν θα δηλώσει «ένοχος» για καμία κατηγορία ο DSK

Οι δικηγόροι του Ντομινίκ Στρος-Καν ανακοίνωσαν ότι ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν θα δηλώσει ένοχος για καμία κατηγορία και ότι δεν συζήτησαν με τους εισαγγελείς το ενδεχόμενο συμβιβασμού, γράφει σήμερα η εφημερίδα New YorkTimes.

«Ο κύριος Στρος-Καν δεν θα δηλώσει ένοχος για καμία κατηγορία» δήλωσε στην εφημερίδα αργά χθες Τετάρτη ο συνήγορός του, Ουίλιαμ Τέιλορ, μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν νωρίτερα χθες με τους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης.

Η επόμενη προγραμματισμένη εμφάνιση του Στρος-Καν στο δικαστήριο είναι στις 18 Ιουλίου και εικάζεται ότι οι εισαγγελείς μπορεί να αποσύρουν τελικώς τις εις βάρος του κατηγορίες.