ΔΙΕΘΝΗ

Τον πλήρη έλεγχο της Αλ-Μπαμπ παίρνει η Τουρκία

του Στάθη Ανδρέου - Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2017, 16:01 / Ανανεώθηκε 24 Φεβρουαρίου 2017, 16:40
Τον πλήρη έλεγχο της Αλ-Μπαμπ παίρνει η Τουρκία
Facebook Twitter Whatsapp

Οι Τουρκία και οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της συριακής πόλης Αλ-Μπαμπ, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Τουρκία και οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο της συριακής πόλης Αλ-Μπαμπ, στη Συρία, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο στρατός δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης των εμποδίων, όπως νάρκες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον Στρατό, ο έλεγχος εκτείνεται σε μια περιοχή 1.925 τετραγωνικών χιλιομέτρων και 230 οικιστικών ζωνών. Ο FSA, πλέον έχει υπό τον έλεγχό του μια περιοχή 2.225 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής Αζάζ.

Επόμενο στάδιο της επιχείρησης είναι η κατάληψη της Ράκκας, της πρωτεύουσας του Ισλαμικού Κράτους και τελευταίου προπυργίου του. Την πόλη πολιορκούν εδώ και εβδομάδες κουρδικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και η πόλη είναι στρατηγικής συμμαχίας τόσο για την Τουρκία που θέλει να διασπάσει τις θέσεις των Κούρδων στα νότια συνορά της, όσο και για τους Κούρδους που προσπαθούν να δημιουργήσουν ενιαίο μέτωπο. Η στάση των ΗΠΑ αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις.

 

Πηγή: Hurriet Daily News