current views are: 6

26 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση09:35

Σοκάρει το πόρισμα για την δολοφονία του Κιμ Γιόνγκ Ναμ: Παρέλυσε και πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά

Συνεχίζεται το ”θρίλερ” με την δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ναμ, με τις αρχές να προχωρούν σε ακόμα μια σύλληψη και να ανακοινώνουν ότι πλέον το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ είναι ασφαλές.

Δημοσίευση 09:35’

Συνεχίζεται το ”θρίλερ” με την δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ναμ, με τις αρχές να προχωρούν σε ακόμα μια σύλληψη και να ανακοινώνουν ότι πλέον το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ είναι ασφαλές.

Aνατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στο φως για τον τρόπο που πέθανε ο αδελφός του Κιμ Γιόνγκ Ουν, Κιμ Γιόνγκ Ναμ, καθώς σήμερα το πόρισμα της νεκροψίας δείχνει ότι το 45χρονο θύμα υπέκυψε από “σοβαρότατη παράλυση” και πέθανε σε “πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”.

Σύμφωνα με τον υπουργό Σ. Σουμπαμανιάμ ”ο παράγοντας VX είναι μια πιο θανατηφόρα μορφή του αερίου σαρίν, άοσμη και εξαιρετικά τοξική. Οι νευροτοξικοί παράγοντες προκαλούν υπερβολικό ερεθισμό των αδένων και των μυών, με αποτέλεσμα να τους κουράζουν. Με τη δράση αυτή ο VX προσβάλλει τη λειτουργία της αναπνοής και μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσα σε μερικά λεπτά μετά την έκθεση σε αυτόν”.

‘Οπως τόνισε, επίσης ”τα αίτια του θανάτου είναι πλέον “περισσότερο ή λιγότερο επιβεβαιωμένα”.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το ”θρίλερ” με την δολοφονία του αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιονγκ Ναμ, με τις αρχές να προχωρούν σε ακόμα μια σύλληψη και να ανακοινώνουν ότι πλέον το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ είναι ασφαλές.

Οι αρχές της Μαλαισίας δήλωσαν σήμερα ότι είναι ασφαλής, απαλλαγμένος από κάθε κίνδυνο ο τερματικός σταθμός του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ, εκεί όπου ο ετεροθαλής αδελφός του ηγέτη της Βόρειας Κορέας δολοφονήθηκε με έναν πολύ ισχυρό νευροτοξικό παράγοντα.

Το προσωπικό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας φορώντας λευκές στολές προστασίας εξέτασαν εξονυχιστικά κατά τη διάρκεια της όλης νύχτας τις εγκαταστάσεις, μετά τις αποκαλύψεις από τη Μαλαισία την Παρασκευή για τον παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ-Ναμ στις 13 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής τοξικολογικής ανάλυσης, ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ υπήρξε θύμα του άοσμου και εξαιρετικά τοξικού παράγοντα VX –μιας πιο θανατηφόρας μορφής του αερίου σαρίν που κατατάσσεται στα όπλα μαζικής καταστροφής. Οι δύο γυναίκες που θεωρούνται ύποπτες ότι του χορήγησαν τον παράγοντα αυτόν, δηλώνουν ότι εξαπατήθηκαν.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει μεγάλο μέρος της αίθουσας αναχωρήσεων του Τερματικού 2 του διεθνούς αεροδρομίου ώστε να μπορέσουν μέλη της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας να ανιχνεύσουν τυχόν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα στον χώρο αυτό.

Οι αρχές ανακοίνωσαν στη συνέχεια ότι ο χώρος είναι ασφαλής και τίποτα επικίνδυνο δεν βρέθηκε.

Στο ”στόχαστρο” οι δύο γυναίκες – Σύλληψη ενός ακόμα ύποπτου άνδρα

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης διακρίνεται ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ, τον οποίο πλησιάζουν από πίσω δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων του ρίχνει κατά τα φαινόμενα κάτι στο πρόσωπο. Ο ετεροθαλής αδελφός του Κιμ Γιονγκ-Ουν οδηγείται στη συνέχεια στην κλινική του αεροδρομίου πριν καταλήξει κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

“Η αστυνομία απέκλεισε τρεις περιοχές: το σημείο όπου έγινε η επίθεση, τις τουαλέτες όπου οι δύο ύποπτες έπλυναν τα χέρια τους και τον δρόμο που ακολούθησε ο Κιμ Γιονγκ-Ναμ για να πάει στην κλινική του αεροδρομίου. Η αστυνομία αφαίρεσε τις κορδέλες ασφαλείας”, δήλωσε εκπρόσωπός της.

Μια από τις ύποπτες, η 25χρονη Ινδονήσια Σίσι Αϊσίγια, δήλωσε ότι έλαβε ποσό αντίστοιχο των 90 δολαρίων για να μετάσχει σε αυτό που πίστευε ότι ήταν τηλεοπτική εκπομπή με κρυμμένη κάμερα, σύμφωνα με υψηλόβαθμο διπλωμάτη που επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης.

Η άλλη γυναίκα, η 28χρονη Βιετναμέζα Ντοάν Τι Χουόνγκ, είπε στις αρχές του Βιετνάμ ότι παγιδεύτηκε, καθώς και αυτή νόμιζε πως μετείχε σε ένα αστείο που βιντεοσκοπείτο.
Ένας Βορειοκορεάτης συνελήφθη επίσης στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία και κρατείται.
Η αστυνομία υποπτεύεται επίσης τέσσερις Βορειοκορεάτες που διέφυγαν από τη Μαλαισία την ημέρα του εγκλήματος για να επιστρέψουν στην Πιονγκγιάνγκ, και θέλει να ανακρίνει τρεις άλλους, συμπεριλαμβανομένου ενός διπλωμάτη στην Κουάλα Λουμπούρ.

Από την αρχή της υπόθεσης, η Νότια Κορέα έδειξε τον γειτονικό της Βορρά, επικαλούμενη την “πάγια εντολή” του ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν για εξόντωση του ετεροθαλούς αδελφού του, επικριτή του καθεστώτος του, ενός από τα πιο κλειστά παγκοσμίως.

 


σχετικα αρθρα