current views are: 7

28 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση20:23

Συγκλονιστικό: Τζιχαντιστές χρησιμοποιούν σκύλους για βομβιστικές επιθέσεις

Συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου, στο οποίο φαίνονται τρεις άνδρες να παρουσιάζουν έναν σκύλο βομβιστή αυτοκτονίας, τον οποίο έστειλαν οι τζιχαντιστές εναντίον τους.

Δημοσίευση 20:23’

Συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου, στο οποίο φαίνονται τρεις άνδρες να παρουσιάζουν έναν σκύλο βομβιστή αυτοκτονίας, τον οποίο έστειλαν οι τζιχαντιστές εναντίον τους.

Συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου, στο οποίο φαίνονται τρεις άνδρες να παρουσιάζουν έναν σκύλο βομβιστή αυτοκτονίας, τον οποίο έστειλαν οι τζιχαντιστές εναντίον τους.

Το σοκαριστικό βίντεο, δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο από αραβικά μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζοντας την επόμενη μέρα των επιθέσεων μαζικών δολοφονιών από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι αρχές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους σε ύποπτους άνδρες και γυναίκες που έχουν ταξιδέψει στη Συρία και το Ιράκ, αλλά και σε παιδιά, τα οποία οι τζιχαντιστές είχαν απαγάγει ή μεγαλώσει τα προηγούμενα χρόνια σε ειδικά στρατόπεδα, μετατρέποντάς τα σε «ψυχρούς δολοφόνους», έτοιμους να δώσουν τη ζωή τους για τον «μεγάλο σκοπό».

Οι τζιχαντιστές όπως φαίνεται, φέρονται να στρέφονται σε ζώα και σε σκύλους, τα οποία εκπαιδεύουν να εισχωρούν στο πλήθος, μεταφέροντας μπουκάλες με εκρηκτικές και χημικές ύλες.

Να σημειωθεί ότι στο βίντεο δεν γίνεται γνωστή η τοποθεσία. Γνωστό, ωστόσο, γινεται η ταυτότητα των τριών μαχητών, οι οποίοι είναι μέλη της οργάνωσης Κινητοποίηση Λαϊκών Δυνάμεων, η οποία βρίσκεται στο Ιράκ και δρα στα περίχωρα της Μοσούλης, συνεργαζόμενη με τον ιρακινό στρατό.

Το μικρό σκυλί εστάλη εναντίον τους με την πρόθεση να αναταχτεί από τους τζιχαντιστές, καθώς οι δύο φιάλες που κουβαλά ήταν συνδεδεμένες με καλώδια και εκρηκτικό μηχανισμό. Ο σκύλος εντοπίστηκε γρήγορα και αφοπλίστηκε, ωστόσο θα μπορούσε να είχε σκοτώσει τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία βρίσκονταν στο σημείο που προσέγγισε.

Το τετράποδο μεταφέρθηκε στον Ζωολογικό Κήπο της Βαγδάτης για εξετάσεις και για φύλαξη, όπως δήλωσε ο ένας εκ των τριών μαχητών.


σχετικα αρθρα