current views are: 6

1 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση10:04

Η Μαλαισία απαγγέλει κατηγορίες σε δύο γυναίκες για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ – Η Β. Κορέα μιλάει για παραλογισμό

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ σε δύο γυναίκες.

Δημοσίευση 10:04’

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ σε δύο γυναίκες.

Οι αρχές της Μαλαισίας απήγγειλαν σήμερα κατηγορίες σε δύο γυναίκες για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο οποίος δηλητηριάστηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Η 25χρονη Ινδονήσια Σίτι Αϊσίγια και η 28χρονη Βιετναμέζα Ντοάν Τι Χουόνγκ κατηγορούνται για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο οποίος πέθανε στις 13 Φεβρουαρίου αφού του χορηγήθηκε ένας ισχυρός νευροτοξικός παράγοντας.

Οι δύο ύποπτες, οι οποίες έφτασαν στο δικαστήριο συνοδευόμενες από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έδειχναν ήρεμες κατά την απαγγελία των κατηγοριών.

Αν κριθούν ένοχες μπορεί να καταδικαστούν σε θάνατο.

Οι εισαγγελικές αρχές τις κατηγορούν ότι έριξαν VX, έναν νευροτοξικό παράγοντα που έχει καταχωρηθεί ως όπλο μαζικής καταστροφής, στο πρόσωπο του ετεροθαλή αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι εικόνες από τις κάμερες του αεροδρομίου δείχνουν δύο γυναίκες να πλησιάζουν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ και η μία φαίνεται να του επιτίθεται πασαλείβοντάς του με κάτι το πρόσωπο. Το θύμα οδηγήθηκε στη συνέχεια στην κλινική του αεροδρομίου προτού αφήσει την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Ο παράγοντας VX είναι μια πιο θανατηφόρα εκδοχή του νευροπαραλυτικού αερίου Σαρίν και σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είχε έναν γρήγορο θάνατο, υπέκυψε σε λιγότερο από 20 λεπτά, αλλά πιθανόν “πολύ επώδυνο”.

Οι δύο γυναίκες δηλώνουν ότι τις εξαπάτησαν άγνωστοι, κάνοντάς τες να πιστέψουν ότι συμμετέχουν σε φάρσα που βιντεοσκοπείτο. Σύμφωνα ωστόσο με την αστυνομία της Μαλαισίας, οι δύο ύποπτες γνώριζαν τι έκαναν.

Η Β. Κορέα κάνει λόγο για παραλογισμό

Ο ισχυρισμός ότι ο νευροτοξικός παράγοντας VX χρησιμοποιήθηκε στη Μαλαισία για να δολοφονηθεί ένας από τους πολίτες της, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι παράλογος και στερείται επιστημονικής βάσης, ανακοίνωσε σήμερα η Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν ισχυρισμό που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για να αμαυρώσει την εικόνα της Πιονγκγιάνγκ.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι ο νευροτοξικός παράγοντας VX, μια χημική ουσία που έχει χαρακτηριστεί όπλο μαζικής καταστροφής από τον ΟΗΕ, χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθεί ο Κιμ Γιονγκ Ναμ στις 13 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι πιστεύουν πως βορειοκορεάτες πράκτορες δολοφόνησαν τον Κιμ Γιονγκ Ναμ.


σχετικα αρθρα