Για πρώτη φορά στην ιστορία της αεροπορίας, πέρασε ένας χρόνος χωρίς να υπάρξει κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στα αεροπλάνα που λειτουργούν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, ανακοίνωσε σήμερα μια υπηρεσία για την ασφάλεια. Η 27εθνής Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αναφέρει στην ετήσια επισκόπηση ασφάλειας για το 2010 ότι η βελτίωση προήλθε από "τη διαχείριση της ασφάλειας" και τις νέες τεχνολογίες.

«Ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία της αεροπορίας στην Ευρώπη που κανένα θανατηφόρο δυστύχημα δεν συνέβη στις εμπορικές επιχειρήσεις ελικοπτέρων και αεροπλάνων», δήλωσε η EASA από την έδρα της στην Κολωνία της Γερμανίας.

Το προηγούμενο έτος, το 2009, χαρακτηρίστηκε μια μαύρη χρονιά με τη συντριβή της πτήσης 447 της Air France στον Ατλαντικό Ωκεανό που προκάλεσε το θάνατο 228 ανθρώπων».

«Μιλάμε εδώ για την εμπορική αεροπορία των εδρευουσών στην Ευρώπη αεροπορικών εταιρειών», εξήγησε ο εκπρόσωπος της EASA Τζέρεμι Τίχαν. «Προφανώς υπάρχουν θανατηφόρα δυστυχήματα με ιδιωτικά αεροπλάνα», σημείωσε η ίδια πηγή.