Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ χαιρέτισε, σήμερα, με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG 24, ως "θετικά" τα μέτρα μείωσης του δημόσιου ελλείμματος, που υιοθέτησε την προηγούμενη βδομάδα η ιταλική κυβέρνηση, κάλεσε όμως συγχρόνως την κυβέρνηση στη Ρώμη να υιοθετήσει, παράλληλα, "δομικές μεταρρυθμίσεις υπέρ της ανάπτυξης".
"Από την άποψη της ΕΚΤ, του Διοικητικού συμβουλίου της, αλλά και από την άποψη της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, είναι θεμελιώδους σημασίας να γίνουν κάποιες δομικές μεταρρυθμίσεις, όσον αφορά τους τομείς των υπηρεσιών και της εργασίας", υπογράμμισε στις ίδιες δηλώσεις ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

"Αποτελεί, κατά κάποιο τρόπο, ένα παράδοξο η Ιταλία, έχει πολύ δραστήριους επιχειρηματίες...όμως συγχρόνως τα αποτελέσματα στον αναπτυξιακό και παραγωγικό τομέα δεν είναι τα αναμενόμενα και, κατά την προσωπική μου άποψη, τούτο οφείλεται στην παρουσία τροχοπέδης της ανάπτυξης, που έχει δομική διάσταση", υπογράμμισε επίσης. Στην Ιταλία, το πρώτο φετινό τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο διαμορφώθηκε στο άτονο 0,1%. -