ΔΙΕΘΝΗ

Χαμός με την ταινία «Η Ωραία και το Τέρας»! Αυτή είναι η γκέι σκηνή που προκάλεσε αντιδράσεις

Δημοσίευση 14 Μαρτίου 2017, 12:04 / Ανανεώθηκε 14 Μαρτίου 2017, 12:55
Facebook Twitter Whatsapp

Η ταινία «Η Ωραία και το Τέρας» που βγαίνει στις αίθουσες στα τέλη Μαρτίου, προκαλεί πολλές αντιδράσεις!
 

Η ταινία «Η Ωραία και το Τέρας» που βγαίνει στις αίθουσες στα τέλη Μαρτίου, προκαλεί πολλές αντιδράσεις!

Στην ταινία υπάρχει ένας υπαινιγμός για μια αναδυόμενη ομοφυλοφιλική σχέση, μεταξύ δύο ηρώων

Ειδικότερα, η επίμαχη σκηνή της ταινίας που εξόργισε Ρωσία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και ΗΠΑ, διαδραματίζεται ανάμεσα στον Gaston, τον οποίο ενσαρκώνει ο Luke Evans και τον σύντροφο του Le Fou, ο οποίος ερμηνεύεται από τον Josh Gad. 

Οι πρώτες αντιδράσεις για την γκέι σκηνή ήρθαν από την Ρωσία. Ο Rώσος βουλευτής Vitaly Milonov ζήτησε να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας στη Ρωσία γιατί «κάνει μια ωμή και ντροπιαστική προπαγάνδα για ανώμαλες σεξουαλικές σχέσεις». Ο Vitaly Milonov, ο οποίος δεν έχει δει την ταινία, κάλεσε τον υπουργό Πολιτισμού να πάρει μέτρα και να την απαγορεύσεις αν αποδειχθεί ότι περιέχει «στοιχεία ομοσεξουαλικής προπαγάνδας».

Επιπλέον, ένας κινηματογράφος στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν θα προβάλλει την ταινία, ενώ ο ευαγγελιστής πάστορας Franklin Graham κάλεσε τους πιστούς να την μποϊκοτάρουν. «Προσπαθούν να επιβάλλουν την ομοφυλοφιλία στην καρδιά και το πνεύμα των παιδιών μας. Προσοχή! […] Η Disney έχει το δικαίωμα να κάνει ταινία και κινούμενα σχέδια. Είμαστε μια ελεύθερη χώρα. Αλλά ως χριστιανοί, έχουμε επίσης το δικαίωμα να στηρίζουμε την κοινωνία μας. Ελπίζω όλοι οι χριστιανοί να πουν όχι στην Disney» σημείωσε. 

Μέτρα εναντίον της ταινίας παίρνουν και στην Μαλαισία, χώρα με πλειοψηφικό μουσουλμανικό πληθυσμό, αφού έκοψαν την συγκεκριμένη σκηνή. 

«Η ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας έχει αναβληθεί για την ώρα» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Disney σε μια εφημερίδα της Μαλαισίας.

Η ταινία Η Ωραία και το Τέρας επικρίθηκε και στην Σιγκαπούρη, γειτονική χώρα της Μαλαισίας, όπου η χριστιανική κοινότητα κατηγόρησε την Disney ότι παρακάμπτει «τις υγιείς και κυρίαρχες αξίες». «Είναι απαραίτητο οι γονείς να ενημερώσουν τα παιδιά τους», δήλωσε ο επίσκοπος Rennis Ponniah, πρόεδρος του εθνικού συμβουλίου εκκλησιών της Σιγκαπούρης.

Να σημειωθεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στην Μαλαισία και την Σιγκαπούρη και επιφέρει ποινές φυλάκισης και στις δύο αυτές χώρες.

Οι υποστηρικτές της ταινίας

Την ίδια ώρα χιλιάδες χρήστες του Twitter υπογράμμισαν πως η κεντρική ερωτική ιστορία -μεταξύ της γυναίκας και του τέρατος- είναι σίγουρα αυτή που θα έπρεπε να τους απασχολεί και πως η ιστορία μεταξύ δύο ανδρών δεν θα έπρεπε να σοκάρει. 

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και η Audra McDonald, υπεύθυνη για το κάστινγκ της ταινίας, η οποία δήλωσε: «Η Disney δεν κάνει τίποτα το επαναστατικό. […] Οι ομοφυλόφιλοι πάντα υπήρξαν, τα ετερόφιλα ζευγάρια πάντα υπήρξαν. Το μόνο πράγμα που κάνει αυτή η ταινία είναι να οδηγεί τα φώτα πάνω τους. Στο κάτω κάτω εκπροσωπούν τον κόσμο όπως είναι πραγματικά. Πιστεύω ότι είναι ταυτόχρονα καλλιτεχνικό και απαραίτητο».