current views are: 10

16 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση14:59

Παραλήπτης του φακέλου – βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι ο Πολ Τόμσεν

Τραυματίστηκε η γραμματέας του 

Δημοσίευση 14:59’

Τραυματίστηκε η γραμματέας του 

Στον Πολ Τομσεν προοριζόταν ο φάκελος με τη βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, τραυματίζοντας μια υπάλληλο.

Σύμφωνα με την Le Figaro, τον παγιδευμένο φάκελο άνοιξε στις 10:30 η γραμματέας του Πολ Τόμσεν. Από την έκρηξη προκλήθηκαν θραύσματα τα οποία τραυμάτισαν την γυναίκα στο πρόσωπο , ενώ έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στην ακοή της.Η κατάσταση της σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν κρίνεται ανησυχητική, από τους θεράποντες γιατρούς.

Την ίδια ώρα ο νομάρχης του Παρισίου, ερωτηθείς για το αν υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες «σημάδια» που να προμήνυαν τι πρόκειται να συμβεί, απάντησε : «Υπήρξαν μερικά τηλεφωνήματα τις τελευταίες ημέρες, αλλά αυτό μπορεί να μην σχετίζεται με την υπόθεση αυτή.»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, η έκρηξη προκλήθηκε από αυτοσχέδιο μηχανισμό. «Ήταν κάτι σαν ένας αυτοσχέδιος μηχανισμός» ανέφερε. Συνολικά τρεις υπάλληλοι βρίσκονταν στο συγκεκριμένο γραφείο την ώρα της έκρηξης.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, αναφέρουν ότι η έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος του πρωινού πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, όπως αναφέρουν γαλλικές πηγές.  Το κτίριο που σημειώθηκε η έκρηξη βρίσκεται στο 66 Λεωφόρος Iéna, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η πρόσοψη του κτιρίου δεν έχει πληγεί, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οπτικό υλικό από την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ,με αφορμή την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Το περιστατικό έρχεται ένα εικοσιτετράωρο μετά την αποστολή ακόμη ενός πακέτου με εκρηκτικό μηχανισμό, το οποίο είχε ως παραλήπτη αυτή την φορά τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανκ Σόιμπλε. Το ύποπτο πακέτο μπορεί να τελικά να μην εξερράγη, ωστόσο το όνομα του αποστολέα έπεσε σαν βόμβα εν αιθρία, καθώς στην υπόθεση ενεπλάκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς τα στοιχεία που αναγράφονταν στον φάκελο ήταν εκείνα του πολιτικού του γραφείου, όπως επίσης και το όνομα του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr οι ελληνικές Αρχές έχουν στην διάθεση τους οπτικό υλικό που τους απέστειλαν οι γαλλικές, από τον χώρο της έκρηξης στα γραφεία του ΔΝΤ αναζητώντας πληροφορίες για την συνδεσμολογία του μηχανισμού και κατά πόσο αυτή είναι γνώριμη στην ελληνική αστυνομία.

Λόγω της έκρηξης, ο φάκελος που περιείχε την βόμβα έχει καταστραφεί και δεν υπάρχουν ενδείξεις του αποστολέα. Κάποιες χρήσιμες πληροφορίες εκτιμά η γαλλική αστυνομία ότι θα μπορέσει να δώσει η υπάλληλος που έχει τραυματιστεί εφόσον είναι σε θέση να καταθέσει.

Λαγκάρντ: Δειλή πράξη βίας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη στα γραφεία του Παρισιού κάνοντας λόγο για «δειλή πράξη βίας».

«Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Oλάντ: Eίμαστε πάντα στο στόχαστρο

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε “επίθεση” την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. «Eίμαστε πάντα στο στόχαστρο» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος. 


σχετικα αρθρα