Ένα εικοσιτετράωρο έχει περάσει από την επίθεση στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού με τις Αρχές του τόπου να βρίσκονται σε διαδικασία συναρμολόγησης του παζλ σε ότι αφορά το προφίλ του δράστη.

Ο πατέρας του 39χρονου Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, υποστήριξε στον ραδιοσταθμό Europe 1 ότι το παιδί του δεν ήταν τρομοκράτης, αποδίδοντας την ενέργεια του γιου του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ρίξουν φως στη διαδρομή και στο ψυχολογικό προφίλ του Ζιγέντ Μπεν Μπελγκασέμ, ο οποίος είχε εμφανίσει ενδείξεις ριζοσπαστικοποίησης. Η νεκροτομή της σορού του πρόκειται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας κυρίως για να προσδιοριστεί αν τη στιγμή των γεγονότων ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Βρισκόταν σε «ένα είδος φυγής προς τα εμπρός με μια όλο και πιο καταστροφική διαδικασία» σχολίασε χθες το βράδυ ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν.

Η εισαγγελία άρχισε έρευνα κυρίως για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα δολοφονίας προσώπων που ασκούν δημόσια εξουσία, σε σχέση με μια τρομοκρατική επιχείρηση, καθώς και για σύσταση τρομοκρατικής και εγκληματικής συμμορίας κακοποιών