Την εκτίμηση του ότι η τρέχουσα αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί γρήγορα, εξέφρασε ο επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, κ. Ντάισελμπλουμ προσθέτοντας πως δεν νομίζει ότι οι θεσμοί θα την ολοκληρώσουν πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα τον Απρίλιο.

Μιλώντας στην στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι οι θεσμοί θα πρέπει να διατηρήσουν τους ρόλους τους για το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ενώ σημείωσε πως εξακολουθεί να περιμένει το ΔΝΤ να αποφασίσει για ένα νέο πρόγραμμα, προσθέτοντας πως θα ήταν «καλοδεχόμενο» αν αυτό συνέβαινε μέχρι το καλοκαίρι.

Ακόμη σημείωσε ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα πρέπει τελικά να μετατραπεί σε μια ευρωπαϊκή εκδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup στη FAZ.

«Η ΕΚΤ αισθάνεται όλο και πιο άβολα στον ρόλο της στην τρόικα και δικαίως νομίζω», σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει άλλες «σημαντικές εργασίες» στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθεί.

Όπως είπε, ο ESM θα πρέπει να «αποκτήσει την τεχνική εμπειρογνωμοσύνη που μόνο το ΔΝΤ έχει αυτή τη στιγμή»