Οι επικεφαλής των κορυφαίων οργανισμών κατασκοπείας των ΗΠΑ, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κομέι και ο ναύαρχος της NSA Μάικ Ρότζερς αναμένεται να καταθέσουν σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου για την πιθανή εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του Aμερικανικού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. 

Θα εξεταστεί επίσης και ο ισχυρισμός του κ Τραμπ ότι ο Μπαράκ Ομπάμα υπέκλεψε τις τηλεφωνικές του συνομιλίες έναν μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Η Ρωσία αρνείται ότι προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές, ενώ ο Tραμπ χαρακτήρισε την έρευνα που διεξάγεται ως «κυνήγι μαγισσών».

Τον Ιανουάριο, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι πίστευαν πως ρώσοι χάκερ πραγματοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος ανώτερων στελεχών των Δημοκρατικών προκειμένου να βοηθήσουν τον Τραμπ να υπερισχύσει έναντι της Χίλαρι Κλίντον. 

«Έως τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Τραμπ συνωμότησε με τη Ρωσία», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ντέβιν Νούνιες

Ωστόσο, ο Άνταμ Σιφ, εκ μέρους των Δημοκρατικών, είπε το υλικό αποδεικνύει πως πολίτες των ΗΠΑ συνεργάστηκαν με τους Ρώσους για να επηρεάσουν την ψηφοφορία. 

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση «έχουν παγιδευτεί» δύο ανώτεροι αξιωματούχοι της διοίκησης Τραμπ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Μάικλ Φλιν.