current views are: 7

21 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση06:25

Γερμανία: Προβάδισμα μίας μονάδας στο κόμμα του Σουλτς

Οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ξεπερνούν οριακά τους συντηρητικούς της Μέρκελ σε δημοσκόπηση του INSA.

Δημοσίευση 06:25’

Οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ξεπερνούν οριακά τους συντηρητικούς της Μέρκελ σε δημοσκόπηση του INSA.

Το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) ανέβηκε κατά μία εκατοστιαία μονάδα, ξεπερνώντας οριακά τους συντηρητικούς της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σε μια δημοσκόποηση του ινστιτούτου INSA που δημοσιεύεται σήμερα στην μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild.

Το SPD, το οποίο έχει κερδίσει περίπου 10 πόντους σε δημοσκοπήσεις μετά την ανάληψη της ηγεσίας του από τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, έχει την υποστήριξη του 32%, ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το αδελφό βαυβαρικό κόμμα (CDU/CSU, ή Ένωση) έχουν παραμείνει αμετάβλητα στο 31%.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παρέμεινε στο 11,5%, ενώ το ακροαριστερό Linke κράτησε σταθερά στο 8,5% και παρομοίως οι Πράσινοι στο 6,5%. Το υπέρμαχο των επιχειρήσεων Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) έχασε μισή εκατοστιαία μονάδα, καταλήγοντας στο 6,5%.

Το INSA διεξήγαγε τη δημοσκόπηση από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου σε δείγμα 1.933 Γερμανών, και δεν έδωσε περιθώριο λάθους για τη δημοσκόπηση.

“Το SPD και η (συντηρητική) Ένωση έρχονται στήθος με στήθος τώρα, με ένα μικρό προβάδισμα για το SPD”, είπε ο Χέρμαν Μπίνκερτ, πρόεδρος του ινστιτούτου INSA. “Μιά μεγάλη συμμαχία δεν εγγυάται πλέον αυτόματα ότι η Άγγελα Μέρκελ θα (ξανα)γίνει καγκελάριος”, πρόσθεσε.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


σχετικα αρθρα