current views are: 12

23 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση15:39

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο – Πατέρας τριών παιδιών και δάσκαλος αγγλικών

Η  ταυτοποίηση του δράστη έρχεται ένα εικοσιτετράωρο από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο που «μάτωσε» κυριολεκτικά την καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας με το αίμα των πολιτών. 

Δημοσίευση 15:39’

Η  ταυτοποίηση του δράστη έρχεται ένα εικοσιτετράωρο από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο που «μάτωσε» κυριολεκτικά την καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας με το αίμα των πολιτών. 

To μυστήριο με την ταυτότητα του δράστη λύθηκε. Πρόκειται για τον 52χρονος Χαλίντ Μασούντ, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπως ανακοινώθηκε από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Ο Μασούντ ήταν γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1964 και ζούσε στο West Midlands.Η  ταυτοποίηση του έρχεται ένα εικοσιτετράωρο από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο που «μάτωσε» κυριολεκτικά την καρδιά της βρετανικής, στοιχίζοντας την ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

«Ο Μασούντ δεν βρισκόταν στο στόχαστρο καμίας έρευνας στην παρούσα φάση και δεν υπήρχαν πληροφορίες από πριν σχετικά με την πρόθεσή του να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση.

«Εντούτοις, ήταν γνωστός στην αστυνομία κι είχε εκδοθεί σε βάρος του μια σειρά καταδικαστικών αποφάσεων κατά το παρελθόν για επιθέσεις, μεταξύ αυτών για τις κατηγορίες της πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών, της κατοχής επιθετικών όπλων και της διατάραξης της δημοσίας τάξης».

Δεν είχε καταδικαστεί για καμία κατηγορία που σχετίζεται με τρομοκρατία, τονίζεται.

Οπως αναφέρει ο Guardian, ο Μασούντ ήταν γνωστός στις αρχές από προηγούμενες καταδίκες του για επιθέσεις, διατάραξη της δημόσιας τάξης και οπλοκατοχή, όχι όμως για τρομοκρατική δράση. Μάλιστα είχε αρκετά ψευδώνυμα.

O 52χρονος φέρεται να ήταν πατέρας τριών παιδιών και εργαζόταν ως δάσκαλος αγγλικών όως αναφέρει το SKY NEWS 

Νωρίτερα, οι τζιχαντιστές του ISIS ανέλαβαν την ευθύνη για το αιματηρό χτύπημα έξω από τη βρετανική Βουλή, στην καρδιά του Λονδίνου χτες το μεσημέρι. Την ανάληψη ευθύνης μετέδωσε το πρακτορείο AMAQ το οποίο πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση. 

Υποστηρικτές της οργάνωσης είχαν εμφανιστεί να πανηγυρίζουν για την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τετάρτη, ενώ ο φερόμενος ως δράστης ήταν γνωστός για ακραίες ισλαμιστικές απόψεις.

Ταυτοποιήθηκε το τέταρτο θύμα 

Αναγνωρίστηκε η ταυτότητα και του τέταρτου θύματος της χθεσινής επίθεσης στο κέντρο του Λονδίνου.

Πρόκειται για έναν 48χρονο Αμερικανό ονόματι Κερτ Κόχραν. Ο άτυχος άνδρας έρχεται να προστεθεί στην λίστα με τους νεκρούς μεταξύ αυτών ο 48χρονος αστυνομικός Κιθ Πάλμερ, ο δράστης και η Βρετανίδα υπήκοο κυπριακής και ισπανικής καταγωγής Αΐσα Φράντε.

Ο αμερικανός τουρίστας σύμφωνα με το BBC βρισκόταν στο Λονδίνο για να γιορτάσει  τα 25 χρόνια γάμου με τη σύζυγό του.

 H μάρτυς που «έδωσε» τον τρομοκράτη 

Καθοριστικό ρόλο στην ταυτοποίηση του δράστη φαίνεται να έπαιξε μια 45χρονη γυναίκα η οποία δηλώνει γειτόνισσα του 52χρονου Χαλίντ Μασούντ.

Σε δηλώσεις της η Ιβόνα Ρόμεκ αναφέρει ότι ο δράστης έμενε μαζί με την γυναίκα και το παιδί του ενώ πρόσθεσε ότι κατάφερε να τον αναγνωρίσει γρήγορα και εύκολα από τις φωτογραφίες.

«Έπαθα σοκ μόλις είδα τις φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα από την επίθεση στο Λονδίνο», δήλωσε στον Guardian.

«Δεν ήξερα το όνομα του, είχε έρθει στην πολυκατοικία πριν από λίγους μήνες, αλλά τον έβλεπα κάθε μέρα. Ήταν ήρεμος, δεν δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα και απασχολούταν πολλές ώρες της ημέρας με τον κήπο» τόνισε.


σχετικα αρθρα