current views are: 13

23 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση17:30

Η εξέλιξη και η αποκαλύψη για τα πυρηνικά όπλα

 Το Tech Insider έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει με γραφικά την εξέλιξη των πυρηνικών όπλων.

Δημοσίευση 17:30’

 Το Tech Insider έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει με γραφικά την εξέλιξη των πυρηνικών όπλων.

Η ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 20ου αιώνα που σφράγισαν την νίκη των ΗΠΑ. Η νίκη αυτή οδήγησε στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με την παράδοση της Ιαπωνίας λίγες μέρες αργότερα. Η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής με τέτοιες τρομακτικές συνέπειες δημιουργεί μέχρι σήμερα ερωτηματικά διαφωνίες και συζητήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη επίθεση αναφέρεται συχνά ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Ήταν 6 Αυγούστου του 1945, όταν η πόλη της Χιροσίμα στην Ιαπωνία εξαϋλώθηκε, με τους νεκρούς να φτάνουν τις 135.000. Την ίδια τύχη θα έχει τρεις μέρες μετά και το Ναγκασάκι, με τους νεκρούς στην πόλη αυτή να φτάνουν τις 75.000.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά η αύξηση των πυρηνικών όπλων και ο εξοπλισμός των χωρών, είναι εκθετική. Το Tech Insider έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει με γραφικά την εξέλιξη των πυρηνικών όπλων.

Ως παράδειγμα να αναφέρουμε πως η βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα προκάλεσε μία έκρηξη 15 κιλοτόνων. Κάθε κιλότονος ισοδυναμεί με την εκρηκτική ένταση 1.000 τόνων TNT. Από τα τέλη του 1970 η Αμερική κατέχει στο οπλοστάσιό της τη θερμοπυρηνική βόμβα B83. Η συγκεκριμένη βόμβα μπορεί να προκαλέσει έκρηξη που ισοδυναμεί με 1.200 κιλοτόνους, κάτι που σημαίνει πως η ενέργεια που εκλύεται θα είναι 80 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Χιροσίμα.


σχετικα αρθρα