Την δικαστική καταδίκη της Fininvest του Σιλβιο Μπερλουσκόνι, μαζί με την αποζημίωση ύψους 560 εκατ. ευρώ σε αντίπαλο όμιλο, επιδίκασε εφετείο του Μιλάνου καταφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στην εικόνα του Ιταλού πρωθυπουργού. Η υπόθεση αφορούσε την εξαγορά της Arnoldo Mondadori Editore το 1991 σε βάρος της αντίπαλης CIR, με την έγκριση δικαστή της Ρώμης που αργότερα καταδικάστηκε για διαφθορά.

Το εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του 2009 σε βάρος της Fininvest παρά τις προσπάθειες του Ιταλού πρωθυπουργού, όπως σημειώνει το Reuters, να περάσει την περασμένη εβδομάδα διάταξη που θα οδηγούσε στο πάγωμα της ποινής.

Η κίνηση του Καβαλιέρε ναυάγησε γρήγορα, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη των κυβερνητικών του συμμάχων. Η διάταξη, που θα έμπαινε στο νομοσχέδιο για τα πακέτα μέτρων που αφορούν τον ιταλικό προϋπολογισμό, θα ανάγκαζε τους εφέτες δικαστές να αναστέλουν τις διαταγές για αποζημιώσεις άνω των 20 εκατ. ευρώ, έναντι εγγύησης, μέχρι την έκδοση τελικής απόφασης.

Θεωρείται αρκετά πιθανό πως η Fininvest θα εφεσιβάλει εκ νέου την απόφαση, όπως είχε κάνει το 2009, οδηγώντας την στο ανώτερο εφετείο. Η έκβαση της δίκης πάντως εκτιμάται πως θα έχει μικρό μόνο αντίκτυπο στην πορεία των μετοχών των δύο εταιρειών, καθώς δεν αναμένεται να επηρεάσει τις κατά κανόνα «γενναιόδωρες» πολιτικές πληρωμών τους.

πηγή: In.gr