current views are: 6

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση13:14

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τη Σύνοδο της Ρώμης μετά το χτύπημα στο Λονδίνο

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας την παραμονή της επετειακής συνόδου της ΕΕ στη Ρώμη.

Δημοσίευση 13:14’

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας την παραμονή της επετειακής συνόδου της ΕΕ στη Ρώμη.

Μια ημέρα πριν από την επετειακή σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φθάνουν στη Ρώμη οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών των χωρών μελών. 

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, με πάνω από εκατό νέες κάμερες που τοποθετήθηκαν στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας. ¨Οπως αναφέρει η Deutsche Welle μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ελέγχουν την κατάσταση από αέρος.

Η δυνατότητα πρόσβασης στο ιστορικό κέντρο της Αιώνιας Πόλης είναι περιορισμένη και σε στέγες δημόσιων κτιρίων έχουν τοποθετηθεί επίλεκτοι σκοπευτές.

Το σύνολο των ήδη εντυπωσιακών μέτρων πρόληψης και ασφαλείας αυξήθηκε ακόμη περισσότερο μετά την τρομοκρατική επίθεση του Λονδίνου. 

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού

Χθες βράδυ έφτασε στην Ρώμη και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αμέσως μετά την άφιξή του συμμετείχε σε συνάντηση για το μέλλον της Ευρώπης η οποία διοργανώθηκε, στο πανεπιστήμιο της Ρώμης Λα Σαπιέντσα, από την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για την Ευρώπη του μέλλοντος, είναι κύριας σημασίας η υπεράσπιση και η ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων- αρχίζοντας από τον τομέα της εργασίας- με σαφή αναφορά στο ελληνικό αίτημα για επανακαθιέρωση των συλλογικών συμβάσεων.

Το πρωί συναντήθηκε με στελέχη της αριστεράς και του ιταλικού προοδευτικού χώρου. Μεταξύ αυτών και με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Μάσσιμο Ντ’ Αλέμα.    

Σήμερα το απόγευμα στις έξι, όλοι οι ευρωπαίοι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών μελών της Ένωσης θα γίνουν δεκτοί από τον πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό. Μια ακρόαση  βαθιά συμβολική, στην οποία ο Πάπας αναμένεται να αναφερθεί στη σημασία της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης προσέγγισης, σε ό,τι αφορά την ίδια την Ευρώπη, αλλά κυρίως τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Τέλος, σήμερα το βράδυ ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.


σχετικα αρθρα