current views are: 6

24 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση13:22

Σύγχυση με τα κίνητρα του δράστη στο Βέλγιο – Τον βρήκαν μεθυσμένο στο αυτοκίνητό του μετά από την καταδίωξη

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με τα κίνητρα του άνδρα που χτες προσπάθησε να πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο, χτες.

Δημοσίευση 13:22’
αρθρο-newpost

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με τα κίνητρα του άνδρα που χτες προσπάθησε να πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο, χτες.

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με τα κίνητρα του άνδρα που χτες προσπάθησε να πέσει με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς στην πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο, χτες.

Ο συλληφθέντας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατική πρόθεση, ωστόσο πηγές της γαλλικής αστυνομίας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν πως ενδεχομένως να μην ήθελε να βλάψει κανέναν αλλά να διαφύγει από τον έλεγχο της αστυνομίας, καθώς ήταν μεθυσμένος.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί βρήκαν τον ύποπτο να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του, αφού τον καταδίωξαν σε όλη την πόλη. Ήταν όμως σε κατάσταση μέθης και αδυνατούσε να δώσει κατάθεση.

Κανείς δεν τραυματίστηκε και όπως αναφέρει το Reuters στο όχημα του 39χρονου Mohamed R., του Νοτιαφρικανού που κατοικεί στη Γαλλία, βρέθηκαν μαχαίρια. Ο 39χρονος προφυλακίστηκε κατηγορούμενος επίσης για παράνομη κατοχή όπλων.

Η De Morgen, τόσο στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο όσο και στο κύριο άρθρο της, αναφέρεται στις αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με το κίνητρα του δράστη και την ασάφεια που υπάρχει σχετικά με το κατά πόσον ήθελε όντως να πραγματοποιήσει επίθεση ή βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.

Ασκείται επίσης κριτική στον δήμαρχο της Αμβέρσας για την βιασύνη του να οργανώσει συνέντευξη τύπου και να κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση προτού καν να έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Τον ίδιο προβληματισμό σχετικά με το κατά πόσον ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή είχε άλλα κίνητρα, διατυπώνει, τέλος, και η De Standaard σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Le Soir στο κύριο άρθρο της, αντιπαραβάλλει την ψύχραιμη βρετανική αντίδραση στην τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η αντίσταση στον τρομοκρατικό εκφοβισμό, με αυτήν του Δημάρχου της Αμβέρσας και επικεφαλής του N-VA (εθνικιστικού φλαμανδικού κόμματος).


σχετικα αρθρα