current views are: 5

25 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση20:40

Βοήθεια από τον ΟΗΕ ζητά ο Μαδούρο ώστε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων

Βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη έχει ζητήσει, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ώστε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων

Δημοσίευση 20:40’
αρθρο-newpost

Βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη έχει ζητήσει, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ώστε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων

Βοήθεια από τα Ηνωμένα Έθνη έχει ζητήσει, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ώστε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις φαρμάκων που οξύνονται καθώς η οικονομική κρίση που μαστίζει την πετρελαιοπαραγωγό χώρας επιταχύνεται.

Tριψήφιος πληθωρισμός και σαθρό σοσιαλιστικό οικονομικό μοντέλο είναι η αιτία που τα φάρμακα, από απλά αντιφλεγμονώδη έως χημειοθεραπευτικές αγωγές, είναι προσιτά για τους περισσότερους κατοίκους της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο δεν διευκρίνισε το είδος της βοήθειας που ζήτησε, αν και τόνισε ότι ο ΟΗΕ έχει γνώση της φαρμακευτικής βιομηχανίας. “Τους έχω ζητήσει στήριξη για να συνεχίσουμε να σημειώνουμε σταθερή πρόοδο στη ρύθμιση των νοσοκομειακών φαρμάκων”, δήλωσε.

Ο Μαδούρο, νωρίτερα χθες συναντήθηκε με την Τζέσικα Φαϊέτα, αναπληρώτρια Διευθύντρια του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Η Φαρμακευτική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας εκτιμά ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα φθάνουν περίπου το 85%.

Ο Μαδούρο κατηγορεί συχνά για την επιδείνωση της οικονομίας και την εκτεταμένη έλλειψη αγαθών τον “οικονομικό πόλεμο” στον οποίο, όπως δηλώνει, πρωτοστατούν πολιτικοί της αντιπολίτευσης με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι επικριτές τονίζουν ότι τα προβλήματα αυτά είναι το αποτέλεσμα των δυσλειτουργικών ελέγχων τιμών και νομίσματος που έχουν αποδεκατίσει τον ιδιωτικό τομέα.


σχετικα αρθρα