current views are: 7

25 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση12:17

Ο Στίβεν Χόκινγκ έβγαλε ομιλία μέσω ολογράμματος στο Χονγκ Κονγκ

Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απευθύνθηκε σε κοινό που είχε συγκεντρωθεί σε αμφιθέατρο του Χονγκ Κονγκ το βράδυ της Παρασκευής.

 

Δημοσίευση 12:17’

Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απευθύνθηκε σε κοινό που είχε συγκεντρωθεί σε αμφιθέατρο του Χονγκ Κονγκ το βράδυ της Παρασκευής.

 

Ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απευθύνθηκε σε κοινό που είχε συγκεντρωθεί σε αμφιθέατρο του Χονγκ Κονγκ το βράδυ της Παρασκευής χρησιμοποιώντας ολόγραμμα και τόνισε την αξία της ανερχόμενης τεχνολογίας αυτής, της οποίας η επιρροή αυξάνεται στην πολιτική, στην ψυχαγωγία και στις επιχειρήσεις.

Ο Βρετανός επιστήμονας εμφανίστηκε μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους που τον χειροκρότησαν και τον φωτογράφησαν, καθώς μιλούσε για την καριέρα του και απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες, τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τις επιπτώσεις του Brexit για τη Βρετανία.

Ο 75χρονος Χόκινγκ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εκλογή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήταν μέρος μιας σειράς «επιτυχιών της ακροδεξιάς» οι οποίες μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες για το μέλλον της επιστημονικής έρευνας. «Με το Brexit και τον Τραμπ παρατηρούμε μια παγκόσμια εξέγερση ενάντια στους ειδικούς», δήλωσε κατά την πρώτη εμφάνισή του στο Χονγκ Κονγκ μετά το 2006. Δηλαδή, αυτή η ολίσθηση προς τα δεξιά σημειώνεται τη στιγμή που ο πλανήτης αντιμετωπίζει πολλαπλές περιβαλλοντικές κρίσεις, από την κλιματική αλλαγή έως την αποψίλωση των δασών, εξήγησε.

«Οι απαντήσεις σε αυτά τα προβλήματα θα προέλθουν από την επιστήμη και την τεχνολογία», δήλωσε.


σχετικα αρθρα