current views are: 7

27 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση08:12

Ιαπωνία: Φόβοι για 8 νεκρούς μαθητές μετά από χιονοστιβάδα

Οκτώ μαθητές εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία. 

Δημοσίευση 08:12’
αρθρο-newpost

Οκτώ μαθητές εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην Ιαπωνία. 

Οκτώ άνθρωποι, πιθανότατα μαθητές Γυμνασίου που πραγματοποιούσαν ορειβατική εκδρομή, εκφράζονται φόβοι ότι έχασαν τη ζωή τους και δύο άλλοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στην κεντρική Ιαπωνία.

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές πόσα από τα θύματα είναι μαθητές ή αν στα θύματα περιλαμβάνονται και οι συνοδοί καθηγητές τους, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί κοντά σε μια πίστα του σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Νάσου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων βορείως του Τόκιο, όπου 53 μαθητές Γυμνασίου και 11 συνοδοί καθηγητές τους έκαναν ορειβασία, σύμφωνα με αξιωματούχο της τοπικής κυβέρνησης.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οκτώ άνθρωποι βρέθηκαν αναίσθητοι και δεν «ανένηψαν». Οι ιάπωνες αξιωματούχοι δεν αναφέρονται σε νεκρούς αν δεν έχει προηγηθεί επίσημη ανακοίνωση από γιατρό.

“Μια ή δύο φορές τον χρόνο σημειώνονται στην περιοχή περιστατικά με χιονοστιβάδες, αλλά δεν είχαμε ως σήμερα κάτι τόσο σοβαρό”, δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, ΑFP


σχετικα αρθρα