current views are: 7

27 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση13:36

Σουλτς: Tο αποτέλεσμα στο Ζάαρλαντ δεν είναι μήνυμα για τις εκλογές του Σεπτέμβρη

Αποτίμηση του χθεσινοβραδινού εκλογικού αποτελέσματος στο Ζάαρλαντ έκανε ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτριν Σούλτς.

Δημοσίευση 13:36’

Αποτίμηση του χθεσινοβραδινού εκλογικού αποτελέσματος στο Ζάαρλαντ έκανε ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτριν Σούλτς.

Αποτίμηση του χθεσινοβραδινού εκλογικού αποτελέσματος στο Ζάαρλαντ έκανε ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών, Μάρτιν Σούλτς.

Υπενθυμίζεται ότι το συντηρητικό κόμμα της  καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ κατήγαγε ξεκάθαρη νίκη, εξασφαλίζοντας ποσοστυό 40,4%  στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο Ζάαρ έναντι των Σοσιαλδημοκρατών οι οπο΄πιοι συγκέντρωσαν λίγο πάνω από το 30% των ψήφων.

Μιλώντας σήμερα στα γραφεία του κόμματός του, στο κτίριο Βίλι Μπραντ, ο Σούλτς δήλωσε ότι δεν διακρίνει κάποιο μήνυμα για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, από το αποτελέσματα των εκλογών του Ζάαρλαντ.

Αναφερόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Αριστεράς , Όσκαρ Λαφονταίν, σημείωσε ότι υπάρχει «μία ιδιαίτερη κατάσταση», η οποία δεν μπορεί να μεταφερθεί σε κανένα άλλο ομοσπονδιακό κρατίδιο «πόσο μάλλον» σε ολόκληρη την Γερμανία.

Ακόμη υποστήριξε ότι «όχι μόνο λάθος, αλλά μεγάλη απερισκεψία» να εξαχθούν συμπεράσματα για τις επικείμενες εκλογές στα κρατίδια Σλέσβιχ-Χόλσταιν και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεσταφαλίας και για τις ομοσπονδιακές-εθνικές εκλογές.

Απευθυνόμενος στους Χριστιανοδημοκράτες, τόνισε ότι «Οι προεκλογικοί αγώνες είναι αγώνες αντοχής και όχι ταχύτητας. Διαθέτουμε αντοχές μακράς διάρκειας».


σχετικα αρθρα