current views are: 13

27 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση20:40

Αυστραλία: Ανακάλυψαν το μεγαλύτερο αποτύπωμα δεινοσαύρου στον πλανήτη

Έχει το μέγεθος ενός ανθρώπου. Είναι πολλών χιλιάδων χρόνων και θα γραφτεί στο βιβλίο… Γκίνες της Παλαιοντολογίας.

Δημοσίευση 20:40’

Έχει το μέγεθος ενός ανθρώπου. Είναι πολλών χιλιάδων χρόνων και θα γραφτεί στο βιβλίο… Γκίνες της Παλαιοντολογίας.

Ένα ιστορικό εύρημα που ανακαλύφθηκε στη Δυτική Αυστραλία και θα διαμορφώσει πάνω σε άλλες βάσεις την εικόνα για τον πλανήτη πριν πολλά εκατομμύρια χρόνια. Όπως ανακοινώθηκε, ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο αποτύπωμα δεινόσαυρου στον πλανήτη, το οποίο ξεπερνά σε μήκος το 1,70μ, κάτι που σημαίνει ότι το ερπετό που περπάτησε στην περιοχή, μπορούσε να φτάσει πολλές δεκάδες μέτρα ύψος.

Τη μεγάλη ανακάλυψη πραγματοποίησε η αρχαιολογική ομάδα του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, με επικεφαλής τον Στιβ Σάλσμπουρι. «Έχουμε βρει αρκετά δείγματα μεγαλύτερα του 1,70μ. στην περιοχή, γεγονός που μας αποδεικνύει ότι το είδος αυτό προχωρούσε σε κοπάδια», δήλωσε ο καθηγητής παλαιοντολογίας, προσθέτοντας πως «αυτό μας δείχνει επίσης, ότι τα πόδια τους μέχρι το ισχίο, ήταν σχεδόν 5,5μ, δηλαδή τεράστια».

«Αυτά τα πλάσματα ήταν μεγαλύτερα από τους βροντόσαυρους και αποδεικνύεται ότι υπήρξαν πραγματικά. Υπολογίζουμε πως έζησαν πριν από σχεδόν 130 εκατ. χρόνια», τόνισε ο Στιβ Σάλσμπουρι, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Το αμέσως επόμενο σε μήκος αποτύπωμα είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα μέτρο, γεγονός που αποτυπώνει το μέγεθος της ανακάλυψης. Όπως αποκάλυψε η ερευνητική ομάδα, στο συγκεκριμένο σημείο της Δυτικής Αυστραλίας, έχουν ξεχωρίσει τουλάχιστον 21 διαφορετικά είδη δεινόσαυρων.


σχετικα αρθρα