current views are: 6

27 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση20:22

Die Welt: «70% πάνω ο ελληνικός τουρισμός το καλοκαίρι»

Το ρεκόρ γερμανών τουριστών που αναμένονται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, βρίσκεται στο μικροσκόπιο του γερμανικού Τύπου

Δημοσίευση 20:22’

Το ρεκόρ γερμανών τουριστών που αναμένονται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, βρίσκεται στο μικροσκόπιο του γερμανικού Τύπου

Το ρεκόρ γερμανών τουριστών που αναμένονται φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα, βρίσκεται στο μικροσκόπιο του γερμανικού Τύπου. «Οι Βαλεαρίδες είναι σταθερά πρώτες στις προτιμήσεις των Γερμανών τουριστών. Όμως η Ελλάδα καλύπτει τη διαφορά με μεγάλα βήματα, γράφει η διαδικτυακή Die Welt σε άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα ενώπιον ρεκόρ την καλοκαιρινή περίοδο».

Η εφημερίδα επικαλείται στοιχεία της γερμανικής εταιρίας ερευνών αγοράς GfK για τους προορισμούς που επιλέγουν φέτος οι Γερμανοί. Η Ελλάδα καταγράφει αύξηση ρεκόρ που αγγίζει το 70%. Σε ανοδική τροχιά βρίσκεται και η Βουλγαρία με αύξηση 33%, η Κροατία με 36%, αλλά και η Κύπρος και το Μαρόκο.

Μεγάλη χαμένη φέτος θα είναι, σύμφωνα με την GfK, η Τουρκία, που αποτελούσε τον αγαπημένο προορισμό των Γερμανών μετά την Μαγιόρκα. Λόγω της πολιτικής κατάστασης, της αντιπαράθεσης με διάφορες χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά και την κράτηση του ανταποκριτή της Die Welt Ντενίζ Γιουτζέλ ο τουρισμός στην Τουρκία έχει πάρει την κατιούσα. Σε γενικές γραμμές πάντως οι Γερμανοί προτιμούν φέτος πακέτα διακοπών και αποφεύγουν, λόγω των τελευταίων επιθέσεων, ταξίδια σε μεγάλες πόλεις».


σχετικα αρθρα