current views are: 14

29 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση20:00

Η Μελάνια «ξαναεμφανίστηκε» ως Πρώτη Κυρία και απένειμε βραβεία

Μία σπάνια εμφάνιση έκανε η Μελάνια Τραμπ την Τετάρτη, σε τελετή στην οποία απένειμε βραβεία σε γυναίκες που έχουν επιδείξει θάρρος.

Δημοσίευση 20:00’

Μία σπάνια εμφάνιση έκανε η Μελάνια Τραμπ την Τετάρτη, σε τελετή στην οποία απένειμε βραβεία σε γυναίκες που έχουν επιδείξει θάρρος.

Μία σπάνια εμφάνιση έκανε η Μελάνια Τραμπ την Τετάρτη, σε τελετή στην οποία απένειμε βραβεία σε γυναίκες που έχουν επιδείξει θάρρος.

Η Πρώτη Κυρία κατήγγειλε τις αδικίες και τις ανισότητες, σε ομιλία της κατά την απονομή των 13 βραβείων που έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον πολιτικό και κοινωνικό ακτιβισμό στη χώρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι ανάμεσά τους, μία γυναίκα από την Υεμένη, αλλά και μία καλόγρια από τη Συρία, δύο από τις χώρες των οποίων οι πολίτες δεν μπορούν να πάρουν βίζα για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με το νέο διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για τη μετανάστευση. Επίσης, μεταξύ άλλων βραβεύθηκε και γυναίκα από το Ιράκ, χώρα που βγήκε από την επίμαχη λίστα των χωρών που επηρέαζε το αρχικό διάταγμα.

«Πρέπει τώρα να αρχίσουμε να μαχόμαστε εναντίον των παλιών μας φόβων και να πολεμάμε υπέρ της δικαιοσύνης. Να υψώσουμε το ανάστημά μας ενάντια στο κακό και τις αδικίες όπου κι αν λαμβάνουν χώρα», είπε η Μελάνια Τραμπ.

«Ως ηγέτες της παγκόσμιας κοινότητας, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να δοθούν μεγαλύτερες εξουσίες στις γυναίκες και σεβασμός στους ανθρώπους κάθε προέλευσης και κάθε εθνικότητας. Πρέπει να θυμόμαστε πάντα ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια φυλή, την ανθρώπινη», ανέφερε ακόμη.

Η απονομή των σχετικών βραβείων ξεκίνησε το 2007, από την τότε υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις. Οι 13 που τιμήθηκαν την Τετάρτη ήταν από το Μπαγκλαντές, την Μποτσουάνα, την Κολομβία, το Κονγκό, το Ιράκ, τον Νίγηρα, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Περού, τη Σρι Λάνκα, τη Συρία, την Τουρκία, το Βιετνάμ και την Υεμένη. Η μόνη που δεν κατάφερε να παραστεί ήταν μία γυναίκα από το Βιετνάμ. 

Ανάμεσα στις γυναίκες που βραβεύθηκαν είναι η επικεφαλής ομάδας στο Ιράκ που βοηθά γυναίκες θύματα οικογενειακής βίας, μία που προσπαθεί να αποτρέψει τη ριζοσπαστικοποίηση των παιδιών στην Υεμένη και μία μοναχή που είναι επικεφαλής νηπιαγωγείου στη Δαμασκό.


σχετικα αρθρα