current views are: 6

30 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση05:10

Brexit: Η «Λευκή Βίβλος» της επόμενης μέρας

Τη «Λευκή Βίβλο», στην οποίο θα περιγράφονται οι προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης για μελλοντικούς νόμους

Δημοσίευση 05:10’

Τη «Λευκή Βίβλο», στην οποίο θα περιγράφονται οι προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης για μελλοντικούς νόμους

Τη «Λευκή Βίβλο», στην οποίο θα περιγράφονται οι προτάσεις της βρετανικής κυβέρνησης για μελλοντικούς νόμους, θα παρουσιάσει σήμερα, μία μέρα μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 50, για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία.

Πρόκειται για την ανακοίνωση των σχεδίων μετατροπής των ευρωπαϊκών νόμων σε βρετανικών, με στόχο να λάβουν εργαζόμενοι, καταναλωτές, αλλά κυρίως επιχειρήσεις, τη βεβαιότητα που χρειάζονται.

«Δεν υπάρχει επιστροφή», είπε χθες η Τερέζα Μέι στο Κοινοβούλιο και πλέον τόσο η χώρα της, όσο και η Ευρώπη, μπαίνουν σε αχαρτογράφητα νερά.

«Στην καρδιά της απόφασης του δημοψηφίσματος βρισκόταν η εθνική κυριαρχία. Ένα ισχυρό, ανεξάρτητο κράτος χρειάζεται να ελέγχει τους δικούς του νόμους. Αυτή η διαδικασία ξεκινά άμεσα», είπε Ντέιβιντ Ντέιβις, αρμόδιος Υπουργός για το Brexit, προαναγγέλλοντας τη μετατροπή των ευρωπαϊκών νόμων σε εσωτερικών και τόνισε ότι, «αναζητούμε μια ολοκληρωμένη, νέα, οικονομική εταιρική σχέση με την ΕΕ, οι σύμμαχοί μας θα κατανοήσουν ότι ξεκινούμε από μια θέση όπου έχουμε τα ίδια πρότυπα και τους ίδιους κανονισμούς».

Να σημειωθεί ότι, ήδη πλειάδα επιχειρήσεων έχουν «παγώσει» τα επενδυτικά τους σχέδια, ενώ άλλες κάνουν σχέδια μετεγκατάστασής τους σε κάποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Οι μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης, από την πλευρά τους ελπίζουν πως θα γίνουν το νέο «Λονδίνο», απορροφώντας τις επιχειρήσεις που φεύγουν από τη Βρετανία. 


σχετικα αρθρα