Η Ιαπωνία θα αποκαλύψει αύριο λεπτομέρειες για τα "τεστ αντοχής" στα οποία πρέπει να υποβληθούν οι πυρηνικοί σταθμοί της πριν επαναλειτουργήσουν, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος στο Τόκιο, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη για την ασφάλεια των πυρηνικών σταθμών μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα.
Ο Γκόσι Χοσόνο, ο υπουργός που διορίστηκε για να επιβλέψει τις προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fuji TV ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει επίσης αύριο σχέδιο για την ηλεκτροδότηση τα επόμενα ένα με δυο χρόνια για να καθησυχάσει τους φόβους για έλλειψη ηλεκτρικής ενεργείας.

"Τα αποτελέσματα των νέων τεστ αντοχής και η απόφαση για την επαναλειτουργία των πυρηνικών σταθμών δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν χωριστά", τόνισε ο Χοσόνο.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τα τεστ που θα δοκιμάσουν την αντοχή των πυρηνικών σταθμών σε ισχυρούς σεισμούς και τσουνάμι όπως αυτά που οδήγησαν στην κρίση στη Φουκουσίμα, θα είναι διαφορετικά από εκείνα που πραγματοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση. "Αυτά θα είναι τεστ ιαπωνικού στυλ", τόνισε.