current views are: 2

31 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση09:48

Στο φως αδημοσίευτες φωτογραφίες από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο Πεντάγωνο

Αδημοσίευτες φωτογραφίες λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο Πεντάγωνο στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 δόθηκαν στη δημοσιότητα από το FBI. 

Δημοσίευση 09:48’

Αδημοσίευτες φωτογραφίες λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο Πεντάγωνο στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 δόθηκαν στη δημοσιότητα από το FBI. 

Αδημοσίευτες φωτογραφίες λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο Πεντάγωνο στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από το FBI και αποκαλύπτουν το δράμα που έζησαν επιζώντες και διασώστες.

Η 11η Σεπτεμβρίου έμεινε στην ιστορία ως η μέρα που άλλαξε τον κόσμο.

Πέντε αεροπειρατές – τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έριξαν, πριν από 16 χρόνια, ένα Boeing των αμερικανικών αερογραμμών της πτήσης 77 στο κτίριο του Πενταγώνου προκαλώντας το θάνατο 184 ανθρώπων.

Ήταν πρωί Τρίτης. Λίγο νωρίτερα είχαν γίνει οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους στη Νέα Υόρκη. Αργότερα, ακόμη ένα αεροπλάνο έπεσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο και στη συνέχεια άλλο ένα (που είχε στόχο το Λευκό Οίκο) στη Πενσιλβάνια. 

Οι φωτογραφίες από τα συντρίμμια του Boeing της American Airlines απεικονίζουν το μέγεθος της καταστροφής και της φρίκης ξυπνώντας μνήμες από την εκείνη την τραγική μέρα. 

Αυτή ήταν η πρώτη και σημαντική επίθεση σε κυβερνητικό κτήριο των ΗΠΑ μετά από περίπου 200 χρόνια.

 

 


σχετικα αρθρα