current views are: 5

3 Απριλίου 2017
Δημοσίευση14:56

Τι δήλωσαν Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία

Τη θλίψη τους για την έκρηξη που συγκλόνισε το μετρό της Αγίας Πετρούπολης εξέφρασαν ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι. 

Δημοσίευση 14:56’

Τη θλίψη τους για την έκρηξη που συγκλόνισε το μετρό της Αγίας Πετρούπολης εξέφρασαν ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι. 

Τη θλίψη τους για την έκρηξη που συγκλόνισε το μετρό της Αγίας Πετρούπολης εξέφρασαν ευρωπαίοι και έλληνες ηγέτες και αξιωματούχοι.

Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter ότι η ίδια και οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ παρακολουθούν τις πληροφορίες από την Αγία Πετρούπολη. «Οι σκέψεις μας είναι με τον ρωσικό λαό» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι σήμερα, πραγματοποιείται Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ έκανε λόγο για «φρικτές ειδήσεις» και σημείωσε ότι συμπάσχει με τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίς Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Συγκλονισμένο» δηλώνει το υπουργείο Εξωτερικών από την έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη, απευθύνοντας «θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων».

Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας Γούρι Ράτας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

«Συγκλονισμένη από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της Κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται: «Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές».

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ύστερα από οδηγίες του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου , ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε σήμερα το απόγευμα, με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόφ και του εξέφρασε τον αποτροπιασμό και τα θερμά συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ελληνικού Λαού, προς τον Ρώσο ομόλογό του κ. Πούτιν, τον Ρωσικό Λαό και τις οικογένειες των θυμάτων, για τη σημερινή πολύνεκρη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Το μήνυμα του Νίκου Βούτση προς τον Ρώσο Ομόλογό του

Τον αποτροπιασμό του για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Μόσχα, εκφράζει στο μήνυμα που απέστειλε στον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας, ο Νίκος Βούτσης. Στο μήνυμα του ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων εκφράζει τη συμπαράστασή του για τις εκρήξεις στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Στο μήνυμα συμπαράστασης προς τον Βιατσεσλάβ Βολοντίν, ο Νίκος Βούτσης αναφέρει: «Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικώς, δεχθείτε τα αισθήματα οδύνης και αποτροπιασμού για το τραγικό γεγονός των πολύνεκρων εκρήξεων στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Ο ελληνικός λαός και οι εκπρόσωποί του εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς τον φίλο ρωσικό λαό και την ηγεσία του σε αυτή τη δοκιμασία» καταλήγει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής.

Το μήνυμα του ΚΚΕ

 

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο «την εγκληματική ενέργεια στο μετρό της πόλης του Λένινγκραντ (Αγία Πετρούπολη), που οδήγησε στο θάνατο και σε σοβαρούς τραυματισμούς δεκάδες ανθρώπους» υπογραμμίζοντας ότι «οι ενέργειες αυτές δεν είναι άσχετες από τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται κι αξιοποιούνται από διάφορες δυνάμεις, με θύματα τους εργαζόμενους».


σχετικα αρθρα