ΔΙΕΘΝΗ

Φάρατζ: Η Ευρώπη συμπεριφέρεται όπως η Μαφία - Είσαστε γκάνγκστερς

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 18:06 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 18:03
Facebook Twitter Whatsapp

Σάλος επικράτησε στο ευρωκοινοβούλιο  κατά τη διάρκεια συζήτησης αναφορικά με τις «κόκκινες» γραμμές που  θα επικρατήσουν στην διαπραγμάτευση για το Brexit.

Σάλος επικράτησε στο ευρωκοινοβούλιο  κατά τη διάρκεια συζήτησης αναφορικά με τις «κόκκινες» γραμμές που  θα επικρατήσουν στην διαπραγμάτευση για το Brexit.

Ο πρώην ηγέτης του ακραίου κόμματος UKIP της Βρετανίας αλλά παράλληλα και αρχιτέκτονας του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, δε δίστασε να χαρακτηρίσει την ευρωπαϊκή ένωση «μαφία» και «γκάνγκστερς».

Αμέσως παρενέβη ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι χαρακτηρίζοντας τα λόγια του Φάρατζ «απαράδεκτα».

«Στην αρχή μας είπατε ότι πρέπει να πληρώσουμε ένα λογαριασμό -κάπου 52 δισ στερλίνες- ένα νούμερο που εφηύρατε, ουσιαστικά μια μορφή λύτρων. Μ’ αυτές τις απαιτήσεις αποδείξατε ότι είστε εκδικητικοί, μοχθηροί.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι “δόξα τω Θεώ που φεύγουμε”. Συμπεριφέρεστε σαν μαφιόζοι. Νομίζετε ότι είμαστε όμηροι. Είμαστε ελεύθεροι να φύγουμε!», είπε σε έντονο ύφος ο Φάρατζ, ενώ ο Ταγιάνι πέρασε στην αντεπίθεση απαντώντας: 

«Αγαπητέ Φάρατζ, σας εγγυώμαι ότι μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε, αλλά όταν μιλάμε για την Μαφία και λέτε ότι ένα κοινοβούλιο συμπεριφέρεται σαν την Μαφία κι αυτό με αφορά, αυτό είναι απαράδεκτο».